Çin ve Vietnam liderlerinden karşılıklı Bahar Bayramı mesajları

Çin Cumhurbaşkanı ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping ile Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong, her iki ülkede de kutlanacak Bahar Bayramı vesilesiyle karşılıklı mesajlar gön

Çin ve Vietnam liderlerinden karşılıklı Bahar Bayramı mesajları

Çin Cumhurbaşkanı ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping ile Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong, her iki ülkede de kutlanacak Bahar Bayramı vesilesiyle karşılıklı mesajlar gönderdi.

Xi Jinping, ÇKP, Çin hükümeti ve halkı adına, Nguyen Phu Trong’un şahsına, Vietnam Komünist Partisi’ne, Vietnam hükümeti ve halkına en iyi bayram dileklerini sundu.

2022 yılının, Çin ve Vietnam ilişkilerinde hükümetler ve partiler arası temaslar için büyük önem taşıdığına işaret eden Xi Jinping, Nguyen Phu Trong’ın ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nden hemen sonra Çin’e başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Xi, karşılıklı siyasi güven ve geleneksel dostluğun daha da artırılarak, iki ülke halkına daha fazla fayda sağlanacağına inandığını ifade etti.

Nguyen Phu Trong ile sıkı temasları sürdürerek, Çin-Vietnam ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı gelişmesine yön vermeye hazır olduğuna işaret eden Xi Jinping, Çin’in Vietnam’ı stratejik önemi haiz bir kader ortağı ve komşularına dönük diplomasisinde öncelikli ülke olarak gördüğünü kaydetti.

Xi Jinping, “Çin, Vietnam’la kalkınma stratejilerinin kenetlenmesini güçlendirmeye, her alandaki işbirliğini derinleştirmeye, uluslararası ve bölgesel meseleler üzerinde eşgüdüm ve iletişimi yoğunlaştırmaya ve insanlığın barış ve kalkınmasını hızlandırmak için katkıda bulunmaya hazır.” ifadelerini kullandı.

Nguyen Phu Trong, mesajında, liderler düzeyinde sağlanan uzlaşılar doğrultusunda ikili ilişkilerdeki olumlu gelişme eğiliminin sürdüğüne ve ilişkilerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Nguyen Phu Trong, Çin’e yaptığı son ziyaretinde Xi Jinping ile vardıkları mutabakatları hayata geçirmek için ilgili kurum ve bölgeleri yönlendirmeye, iki parti ve iki ülke arasındaki ilişkileri yeni bir düzeye taşımak için stratejik planlar ortaya koymaya hazır olduğunu vurguladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı