ATP Zenia ile Servios arasında şirket kurulması protokolü
Malta merkezli Zenia Limited ile merkezi Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan teknoloji şirketi Serviostech Pty. Ltd. arasında, Mauritius merkezli yeni bir ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkin ön protokol imzalandı.

ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgi verildi:
''Şirketimizin yüzde 100 sermayeyle dolaylı bağlı ortaklığı olan, Malta merkezli ATP Zenia ile, merkezi Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan ve Afrika konuk ağırlama sektörüne yönelik yapay zeka ve nesnelerin interneti (IoT) çözümleri geliştiren teknoloji şirketi Servios arasında, Mauritius merkezli yeni bir ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkin olarak 22 Mayıs 2025 tarihinde bir ön protokol (Term Sheet) imzalanmıştır. Kurulması planlanan şirket, ATP Zenia ve Servios'un yazılım ve hizmetleri entegre ederek Güney Afrika ile sınırlı kalmamak üzere başlangıçta Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Esvatini, Lesotho, Angola, Zambiya, Malavi, Tanzanya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Madagaskar, Seyşeller, Mauritius, Komorlar, Ruanda ve komşu pazarlarda konuk ağırlama sektörüne yönelik teknoloji çözümleri sunmayı hedeflemektedir.
Ön protokol, kurulacak şirkete tarafların yüzde 50 - yüzde 50 oranında ortak olmalarını ve ilk aşamada her bir tarafın 200.000 dolar tutarında sermaye katkısında bulunacağını öngörmektedir. Taraflar, bahsi geçen ön protokol doğrultusunda gerekli yasal izinlerin alınması ve ilgili onay süreçlerinin tamamlanması ve bağlayıcı bir sözleşmenin hazırlanması konusunda 3 ay süreyle münhasırlık taahhüdünde bulunmuşlardır.''