Likidite bolluğuna giriyoruz

likidite-bolluguna-giriyoruz-07062009

Likidite bolluğuna giriyoruz

YÖRSİAD(Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) ‘nin online düzenlediği toplantılarının konuğu KAME Danışmanlık Kurucu Ortağı finans danışmanı Murat Yeşilyurt oldu. Toplantıda konuşan Murat Yeşilyurt, ‘Yeni ekonomi düzeni ve Piyasalar’ konusunda üyelere açıklamalarda bulundu.

Son günlerde normalleşme süreci ile kendimizi daha rahat hisseder hale geldik!

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege yaptığı açılış konuşmasında, bir süre daha online toplantılara devam edeceklerini ancak normalleşme adımları ile birlikte yakın zamanda bir araya geleceklerine inandıklarını söyledi. M.Aykut Ege “ Son günlerde normalleşme süreci ile kendimizi daha rahat hisseder hale geldik. Pandemi süreci içerisinde dolu dolu programlar yapıyoruz. Kısa süreler içerisinde de online bir araya gelir olduk. İnşallah kısa süre içerisinde tekrar bir araya geleceğiz. Sıcak temasın sıcaklığı tabii ki bir başka. İnşallah kısa sürede karşılıklı bir araya geleceğiz. Buna inanıyoruz. Kısacasını bardağın dolu tarafından bakmaya çalışıyoruz” dedi.

Yeni ekonomi düzeninde sermayeyi korumak ana hedefimiz olmalı!

Pandemi ile birlikte çok değişecek ve değişmeye de devam edeceğini söyleyen Murat Yeşilyurt “İşin başı önce tabii ki sağlık. Ancak sağlık sonrası da işin bir diğer tarafı var. O da ekonomi. Pandemi ile birlikte ekonomi çok değişecek ve değişmeye de devam ediyor. Bugün yaşadığımız ortamda ekonomide bir belirsizlik hakim. Açıkçası bu belirsizlik ne olacak onu bilmiyoruz. Finansal piyasalarda da böyle. Şu anda hala finansal olarak da bir belirsizlik içindeyiz. Bu belirsizliğin önümüzdeki 3-4 ay daha devam edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden de bundan sonra bu belirsizlik ortamında oluşacak risklere de önlem almalıyız. Yeni ekonomi düzeninde sermayeyi korumak ana hedefimiz olmalı. Biz şu anda karı değil sermayeyi korumalıyız” dedi.

Pandemi ile bol likidite bolluğuna giriyoruz!

FED’in ekonominin çöküşe girmemesi için yüksek miktarda para bastığını ve bu likiditenin de çok büyük etkileri olacağını söyleyen Yeşilyurt “  Dünyada inanılmaz bir likidite bolluğu yaklaşıyor. Bunu belki şu anda görmüyorsunuz. 2020 yılı eylülden itibaren ciddi anlamda likidite bolluğuna ulaşılacak. Şu anda yangını söndürmek için bu likidite veriliyor. Pandemi ile bol likidite bolluğuna giriyoruz. Bu adeta morfin olacaktır. Türkiye bir takım sıkıntılarını aşarsa bu likiditeden yararlanacaktır. Bir takım sorunları halledersek, ülkeler gibi şirketler de bundan pozitif etkilenecektir. Ülkeler, öyle bir likidite bolluğu yaşayacak ki, bu kadar likiditeyi nereye koyalım diyecekler. Bu likidite ilaç olacak. 2020'den sonra farklı bir ekonomik düzenine geçeceğiz. Ben bunu yeni ekonomik düzen olarak adlandırıyorum. Yılın son çeyreğiyle birlikte bu yeni düzen daha iyi oturacak diye düşünüyorum”

Dolarda beklenti konusundaki soruyu da cevapladı

YÖRSİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Murat Yeşilyurt dolardaki durumun ne olacağı sorusuna da cevap verirken, “ Öncelikle benim bir dolarım bile yok. Bunu söylemek isterim. İçinde bulunduğumuz, belirsizliklerin çok olduğu bu dönemde döviz riski almanın doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Verilere bakmak lazım. Bu verilere baktığımızda dövizde kısa vadede yukarı bir hareket görmüyorum. Çok da aşağı bir hareket olmayacağını düşünüyorum” dedi.


Hibya Haber Ajansı