Barış Turgut suç örgütüne yönelik operasyonda 38 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de Barış Turgut organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı olarak belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda örgütün elebaşıyla birlikte 38 şüphelini yakalandığını açıkladı.

Barış Turgut suç örgütüne yönelik operasyonda 38 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Mersin’de Barış Turgut organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı olarak belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda örgütün elebaşıyla birlikte 38 şüphelini yakalandığı, elebaşı ile birlikte 17 örgüt üyesinin tutuklandığı ve 19’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığını bildirdi. 

Suçtan elde edildiği tespit edilen 23 araca ve 5 yıl içinde toplam 10 milyar 761 milyon TL’lik hesap hareketi bulunan 85 banka hesabına el konulduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, operasyon hakkında şu bilgileri verdi:

"Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce projeli dosya kapsamında düzenlenen operasyonda; organize suç örgütünün il genelinde lavaş ekmeği piyasasını ele geçirmek ve tekelleşmek amacıyla, lavaş ekmeği üreten işletmelere yönelik; tehdit ve baskı yaptıkları, 2 kasten yaralama olayına karıştıkları, iş yeri ve lavaş üreten kişilere karşı 10 kurşunlama eylemini gerçekleştirdikleri tespit edildi."

Yerlikaya, operasyonlar sonucu; 1 adet uzun namlulu silah, 5 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiğini kaydetti.

Suçta kibirlenen, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine tahammülün olmadığını belirten Bakan Yerlikaya, "Huzuru tesis etmek için de; yer, zaman ve mekân ayırt etmeksizin organize suç yapılanmalarıyla mücadelemizi yılın 365 günü, gece gündüz demeden sürdürüyoruz." dedi.

  Hibya Haber Ajansı