Sokağa çıkma kısıtlaması COVID-19 riskine karşı korumayı hedefliyor

sokaga-cikma-kisitlamasi-covid-19-riskine-karsi-korumayi-hedefliyor-24032001

Sokağa çıkma kısıtlaması COVID-19 riskine karşı korumayı hedefliyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bazı kişilerin sosyal medyada dolaşıma soktukları görüntülerle yaşlıları adeta hedef haline getirdiğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  son birkaç günde üzülerek gördükleri bazı hadsiz kişilerin sosyal medya mecralarında 65 yaşını dolduran vatandaşları tahkir edici bazı görüntü ve söylemleri dolaşıma soktuğunu belirtti.

Bu görüntülerin ''aziz vatandaşları'' adeta hedef haline getirdiğine işaret eden Altun, şunları kaydetti:

''Bilinmelidir ki bu saldırganlığa ve ayrımcılığa göz yuman, alkış tutan herkes dayanışma ruhumuzu zedelemektedir. Büyüklerimize destek olan, onların alışverişlerini yapan, halini hatırını soran vatandaşlarımız ise öz değerlerimizin neferleridir. Sağolsunlar, varolsunlar. Büyüklerimizi taciz eden, onları küçük düşürmeye çalışan, rızaları olmaksızın görüntüleyen, sosyal medyada alay ve linç konusu yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. COVID-19'a karşı mücadelemiz devlet-millet birlikteliğiyle kararlılıkla sürmektedir. 65 yaş yaşını dolduran vatandaşlarımıza getirilen sokağa çıkma kısıtlaması onları COVID-19 riskine karşı korumayı hedeflemektedir. Bu vatandaşlarımız, diğer bütün vatandaşlarımız gibi bu ülkenin asli üyeleridir, bizlerin kıymetli büyükleridir.''


Hibya Haber Ajansı