Fx piyasalar

Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde dolar endeksinde güçlenme gözlendi.

Fx piyasalar

USD/TRY: Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde dolar endeksinde güçlenme gözlendi. DXY gün içinde 110'u testi, kapanış ise 109,6'dan gerçekleşti. Tahvil faizlerinde de yukarı yönlü hareket devam etti. 2 yıllıklar %3,55'lerin üzerini görürken, 10 yıllıklarda da getiriler %3,30'ları gösterdi. Bugün TSİ 15.30'da açıklanacak ağustos ayına ilişkin ABD tarım dışı istihdam artışının temmuzdaki 528 bin kişi seviyesinden 300 bin kişi seviyesine gerilemesi beklenmekte. Veri, Fed'in eylül ayı toplantısında faiz artış hızını şekillendirecek olması bakımından yakından izlenecek. Beklentilerden daha iyi açıklanacak veri risk iştahını bozabilir. Türkiye 5 yıllık CDS de 7 baz puan artışla 785 baz puan seviyesinde. Şu sıralar 18,22'nin üzerinde seyreden USD/TRY'de teknik seviyelere bakıldığında aşağıda 18,14 ve 18,04 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 18,29 ve 18,37 sıralı dirençler konumunda. Makro takvimde bugün ABD'den tarım dışı istihdama ek olarak işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri de takip edilecek. Ayrıca ABD'de dayanıklı mal siparişleri nihai verisi ve fabrika siparişleri verisi izlenecek. Euro bölgesinden ise ÜFE verisi takip edilecek veriler arasında.


EUR/USD: Avrupa'da enerji krizi devam ederken, Rusya'nın Avrupa'ya "bakım çalışmaları sebebiyle" üç gün kapattığı hattın cumartesi günü yeniden akıma başlaması bekleniyor. Almanya ise Rusya'nın ekim ayı ortasında gazı yeniden kısacağından endişeleniyor. Bunun yanında resesyon tartışmalarına rağmen, merkez bankalarının enflasyonla mücadele amacıyla yapmış olduğu faiz artırımları ve gerekirse sıkılaşmaya devam edeceği mesajları tahvil piyasalarında uzun yıllar sonra ilk kez ayı piyasası görülmesine yol açtı. ABD tarafında ise veriye bağlı faiz artırım beklentileri şekillenmeye devam ederken, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam rakamları bu açıdan haftanın en önemli verisi olma özelliğini taşıyor. Veri öncesi güçlenen dolar dikkat çekerken, EURUSD dün 0,9911 seviyesine kadar düşüş kaydetti. Kapanış seviyesi ise 0,9946 oldu. Şu aşamada verinin beklentilerden iyi gelmesiyle risk iştahında azalma görülebilir. Sert hareketlerin gözlenebileceği paritede 0,99'un altında 0,9875 izlenebilir. Yukarıda ise 1,0080 direnci gündeme gelebilir.


XAU/USD: Ons altında dün 1.689'lara kadar düşüş gözlendi ve kapanış ise 1.698'den gerçekleşti. Bugünkü kritik tarım dışı istihdam verisi öncesinde işlemler şu sıralar 1.700 seviyesinin hemen üzerinden geçiyor. Sert hareketlerin gözlenebileceği veri sonrası yukarıda 1.755 direnci, aşağıda ise 1.670 desteği takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı