Bursa'da çocuklara diş sağlığı konusunda eğitim verildi
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bursa Yuvam Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde eğitim gören binlerce çocuğa, diş sağlığı konusunda eğitim verildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplumda ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında etkinlik gerçekleştirdi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Halk Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Şube Müdürlüğü ile Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Bursa Yuvam Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde eğitim gören 4-6 yaş arasındaki 3.237 çocuğa diş sağlığı konusunda uygulamalı eğitim verildi. Diş hekimleri eşliğinde doğru diş fırçalama tekniklerinin anlatıldığı etkinlikte, çocuklara diş bakım kitleri dağıtıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey de Gürsu’daki Kurtuluş Bursa Yuvam Çocuk Etkinlik Merkezi’ni ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Başkan Bozbey, etkinliğin sonunda miniklere diş fırçası ve diş macunu hediye etti.
Hibya Haber Ajansı