Öne çıkan şirket haberleri

Kuveyt Yatırım Otoritesi (KIA), Mercedes-Benz Group hisselerinin son üç yılda yaklaşık dört katına çıkmasının ardından, yaklaşık 20 milyon hissenin (hissesinin yaklaşık dörtte biri) satışına başladı.

Öne çıkan şirket haberleri

-Kuveyt Yatırım Otoritesi (KIA), Mercedes-Benz Group hisselerinin son üç yılda yaklaşık dört katına çıkmasının ardından, yaklaşık 20 milyon hissenin (hissesinin yaklaşık dörtte biri) satışına başladı. KIA, portföyünü çeşitlendirme çabasının bir parçası olan hisse senedi işlemini tamamladıktan sonra yaklaşık 53 milyon hisseye sahip olacak. 69,27 euroluk kılavuz fiyatla, satışa sunulan hissenin değeri yaklaşık 1,4 milyar euro (1,5 milyar dolar) olacak. Alman şirketten yapılan ayrı bir açıklamada, KIA'nın şirkete kararını bildirdiği ve otomobil üreticisinin ana hissedarı olarak kalmayı planladığı belirtildi. Kuveyt şu anda Mercedes‘te %6,8 ile üçüncü en büyük paya sahip.

-Apple, ödeme hizmeti Apple Pay Later’ı ABD’de kullanıma sunduklarını açıkladı. Hizmet, kullanıcılarına, satın alma işlemlerini sıfır faiz ve ekstra ücret olmadan dört taksitlendirme imkanı sunuyor. Apple Pay Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey, “Apple Pay Later, kullanıcılarımızın mali sağlığı düşünülerek tasarlandı. Bu nedenle hiçbir ek ücreti ya da faizi bulunmuyor.” dedi.

-Nike, Japonya'da Jordan marka mağaza açılışı yaptığını bildirdi.

-Microsoft, siber güvenlik ihtiyaçları için yeni AI chatbot'u piyasaya sürdüğünü açıkladı. Microsoft Corp Salı günü, Open AI'nin en yeni GPT-4 üretken yapay zeka modelini kullanarak siber güvenlik uzmanlarının ihlalleri, tehdit sinyallerini belirlemesine ve verileri daha iyi analiz etmesine yardımcı olacak bir araç başlattı. "Security Copilot" adlı araç, güvenlik analistlerine olayları özetleme, güvenlik açıklarını analiz etme ve panoda iş arkadaşlarıyla bilgi paylaşma gibi görevlerde yardımcı olacak basit bir bilgi sistemi sunuyor.

-İngiltere, Broadcom'un VMware'i satın almasını, ABD'li yonga üreticisinin 61 milyar dolarlık anlaşmanın sunucu pazarı üzerindeki etkisine ilişkin endişelerine yanıt olarak acil bir taahhütte bulunmamasının ardından derinlemesine araştıracağını belirtti. İngiltere'nin Rekabet ve Piyasa Kurumu bu ayın başlarında, Broadcom'un bulut bilgi işlem ve sanallaştırma şirketini satın almasının bilgisayar parçalarının ve sunucular için yazılım maliyetlerini artırabileceğini ifade ederken bugün Broadcom'un endişelerini yayınladıktan sonraki beş günlük süre içinde herhangi bir taahhütte bulunmayı reddettiğini ve bu nedenle altı aya kadar sürebilen derinlemesine bir soruşturmaya geçeceğini söyledi.Broadcom, bu ayın başlarında düzenleyici kurumla yapıcı bir şekilde çalıştığını ve anlaşmanın rekabeti artıracağını ve işletmeler ile tüketicilere fayda sağlayacağını göstereceğini söylemişti.

-Adidas, ticari marka ofisine Pazartesi günü, Black Lives Matter Global Network Foundation'ın sarı şeritli tasarımının kendi ünlü üç şeritli markasına o kadar çok benzediğini ve bunun "kafa karışıklığına neden olabileceğini söyleyerek bir başvuruda bulundu. Şirketten bugün yapılan açıklamada, Black Lives Matter Global Network Foundation'ın ticari marka başvurusuna yaptığı itirazı en kısa sürede geri çekeceğini ifade ederken şirkete yakın bir kaynak, insanların Adidas'ın ticari marka itirazını Black Lives Matter'ın misyonuna yönelik bir eleştiri olarak yanlış yorumlayabilecekleri endişesi nedeniyle geri çektiğini söyledi.

APPLE   (AAPL)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 160.36 seviyesinin kırılması halinde önce 162.64 ve arkasından 165.00 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 156.11 desteğinin altında önce 150.56 ve arkasından 147.65 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse kanal içerisinde satış baskısını sürdürüyor. 162.64 direnci kırılmadığı sürece hisse de satış baskısının devamı gelebilir. Bu seviyenin kırılması halinde yukarı yönlü sert hareketler yaşanabilir.

MICROSOFT   (MSFT)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 277.18 seviyesinin kırılması halinde önce 283.12 ve arkasından 296.42 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 270.00 desteğinin altında önce 259.51 ve arkasından 245.83 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse 283.12 direncin altında satış baskısını sürdürüyor. Bu direnç kırılmadığı sürece baskının devamı beklenebilir. Bu direncin kırılması halinde ise alımlar ön plana çıkabilir.

NIKE  (NIKE)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 121.55 seviyesinin kırılması halinde önce 123.26 ve arkasından 125.32 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 118.62 desteğinin altında önce 116.83 ve arkasından 112.82 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT:  Hisse aşağı yönlü kanalı kırdıktan sonra yükseliş eğilimine geçti. Hisse de bayrak formasyonu görüyoruz. 125.32 direncinin altında kaldığımız sürece satış baskısı devam edebilir. Bu direncin kırılması halinde ise alımlar hızlanabilir.

ADIDAS   (ADS)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 147.10 seviyesinin kırılması halinde önce 152.36 ve arkasından 161.22 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 142.76 desteğinin altında 137.42 ve arkasından 129.18 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse mavi kanalın içerisinde yükseliş eğilimine devam ediyor. 137.42 desteğinin üzerinde kaldığı sürece kanalın tepesine gitmek isteyebilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise sert satışlar görülebilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı