Piyasa gündemi

Fed’in önden yüklemeli faiz artışlarının devam edeceğine dair beklentiler bu hafta risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, dün küresel piyasalarda bir miktar toparlanma çabası etkili oldu.

Piyasa gündemi

Fed’in önden yüklemeli faiz artışlarının devam edeceğine dair beklentiler bu hafta risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, dün küresel piyasalarda bir miktar toparlanma çabası etkili oldu. 25 – 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek Jackson Hole Sempozyumu kapsamında Fed Başkanı Powell’ın yarınki konuşması risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Yurt içinde ise volatilite artış kaydederken, reel kesim güven endeksi ve TCMB tutanakları takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    14:30 Euro Bölgesi – ECB Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek 
•    15:30 ABD – GSYH 2022/2Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen haftanın ikinci yarısından itibaren öne çıkan risklere bağlı olarak satıcılı bir seyrin öne çıktığı küresel hisse piyasalarında dün bir miktar toparlanma çabası kaydedildi. BIST-100 Endeksi son dönemdeki güçlü yükselişlerin ardından bankacılık sektöründeki satışlarla günü %1,96 oranında kayıpla 3.060,30 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,15 – 18,16 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,15’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bankacılık sektöründe dün düzeltme hareketleri öne çıkarken, BIST-100 Endeksi yükseliş serisini sonlandırdı. Ağustos ayı başından itibaren etkili olan yükseliş kanalının alt bandı bugün 3.067 seviyesine bulunurken, endekste trend altında fiyatlamanın sürmesi halinde satıcılı seyrin devamı beklenebilir. Bu durumda ilk olarak 3.000 seviyesi ve devamında 2.962 seviyesi destek olarak takip edilecektir. Trend altında pozisyon azaltımının faydalı olacağını değerlendirirken, bahsettiğimiz seviyeler altında ise satışların derinleşebileceği dikkate alınmalıdır. Yükseliş kanalı içerisindeki seyrin korunması halinde ise ilk olarak 3.100 seviyesi direnç olarak izlenecektir. 3.100 üzerinde tutunmanın sağlanması önem taşırken, devamında 3.125 ve zirvenin bulunduğu 3.148,82 seviyesi direnç konumunda bulunmaktadır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı