ABB ödüllü bilgi yarışması ile Başkentli gençleri bir araya getirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri Üyeler Arası Bilgi Yarışması gerçekleştirilen finalle sona erdi.

ABB ödüllü bilgi yarışması ile Başkentli gençleri bir araya getirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri Üyeler Arası Bilgi Yarışması gerçekleştirilen finalle sona erdi. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Yahyalar Aile Yaşam Merkezi, Osmanlı Aile Yaşam Merkezi ve Altındağ Gençlik Merkezi’nden yarışmaya katılan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri birinci olmak için rakipleriyle kıyasıya yarıştı.

Başkent Dahilerini Arıyor sloganıyla ikincisi düzenlenen Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri Üyeler Arası Bilgi Yarışması’na katılan öğrenciler genel kültür, Türkçe, matematik, fen bilgisi, tarih ve coğrafya kategorilerinde sorulan sorulara doğru yanıt vermek için birbiriyle yarıştı.

Bilgi yarışmasını geleneksel hale getirerek gençlerin ve çocukların motivasyonuna katkı sağlamak istediklerini söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Müdürü Şinasi Örün şu bilgileri verdi:

“Müdürlüğümüz bünyesindeki Aile Yaşam Merkezlerimiz ve Gençlik Merkezlerimiz üyeler arası geleneksel hale getirmek istediğimiz bilgi yarışmasının ikincisini gerçekleştirdik. Ön elemeden geçen öğrencilerimiz finale kaldılar. Yarışmayı birincilikle tamamlayan takımımıza tablet hediye ettik. Amacımız öğrencilerin daha fazla bilgi edinmesi motivasyonlarını artırmak. Bundan sonra da bilgi yarışmalarımıza devam edeceğiz.”

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen ve ön elemeden geçen takımların yarıştığı ödüllü bilgi yarışmasında Osmanlı Aile Yaşam Merkezi’nden katılan takım birinci oldu. Rekabet dolu anların yaşandığı final sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi verilirken, birinci olan grup tablet ile ödüllendirildi.

Hibya Haber Ajansı