Kılıçdaroğlu Niğde'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu Niğde'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Şimdi bize bir tane Ömer Fethi Gürel yetmiyor. Sizden daha fazla Niğde’den Ömer Fethi Gürel istiyoruz. Sayıyı arttırın. Daha fazla milletvekili görmek istiyoruz. Daha fazla çalışan milletvekili olması demek parlamentoda güçlü olmamız demektir. Çiftçinin sesi daha çok çıkacak demektir. Kadınların mağduriyetleri var. Onların giderilmesi demektir. 

Bütün kadınlara bir sözüm var. Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bütün çocukları anneleri sevgiyle ve karınlarını doyurarak yatıracaklar. Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz. Bankadan aylığını çekip çocuğunun rızkını sağlayacak. Sağ elin verdiğini sol el görmesin. İnsanın onurunu koruyacağız. Onun yoksulluğunu, fakirliğini kimse görmeyecek. İnsanların, onurunu koruyarak yardım yapacaksınız. Onlar sıraya diziyorlar. Televizyonları çağırarak fakirlere yardım yapıyoruz diye kendi onurlarını sözde kurtarıyorlar. Oy için yapıyorlar biz oy için yapmayacağız.

Biz oy için yapmayacağız. Kim olursa CHP ye oy verir vermez o ayrı bir şey. Bu topraklarda yaşıyorsa onun ailesinin en azından asgari bir gelir güvencesinin olması lazım. O ailenin kimseye muhtaç olmaması lazım. Doğalgaz olan yerlerde kömür dağıtmayacağız. Doğalgaz parasını aile ödeyemiyorsa, ödersiniz. Hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu ve doğalgazı kesilmeyecek demektir. Dolayısıyla tam anlamıyla sosyal devleti inşa edeceğiz. Çiftçinin, üretimin, tarımın ne kadar önemli olduğunu biliyorum.
Tarım kanunu 21. maddesinde öngörülen yüzde 1 oranında pay verilir. Onu bütçeye koyacağız. Çağıracağız ziraat odaları birliği başkanını. Bütün çiftçilere söyleyin bay kemal sizin istediğiniz kanunun yüzde birini koydu ve bu yüzde 1 oranında asgari destek verilecek. Kimsenin endişesi olmasın. 

Çiftçiler için biz yatağa mazotu ÖTV’siz veriyoruz. ÖTV’siz ve KDV’siz mazotu verdiğiniz zaman çiftçi ne yapar.? çiftçi traktörüyle tatile mi gider? Yok. Bakkala alışverişe mi gider. Hayır. Tarlaya gider. Dolayısıyla ilk yapacağımız iş, kırmızı mazotu ÖTV ve KDV’siz vereceğiz. Alacak tarlasına gidip üretecek. 

Aile destekleri sigortası destekleri kapsamında; Köylerde genç kalmadı. Çünkü üretiyor karşılığını alamayıp zarar ediyor. Bu nedenle köylerde kırsallarda gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Dolayısıyla gençler ve kadınlar tarlada çalışacaklar ve sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Yeri ve zamanı gelince emeklilik hakkına kavuşacaklar. Ek bir maliyet altına da girmeyecekler. 
Biz üreteni destekleyeceğiz. Kaynağı doğrudan doğruya üretene vereceğiz. Onun kullanması lazım. 

Biz Türkiye’nin şu sorununu çözdük desinler. Malı götürme konusunda bunlardan mahir hiç kimse yok. Her şeyi berbat ediyorlar. Dolayısıyla biz 6 lider bir araya geldik. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz, liyakati, sevgiyi, berberlik, birliği yeniden inşa edeceğiz. 

O kadar ayrımcılık yaptılar ki, şehirler arasında ayrımcılık yapıyorlar. 15 Temmuz şehidi, Kıbrıs şehidi, terör şehidi. Birisi az para alıyor, birisi para almıyor. Gaziler arasında ayrım. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda göreceksiniz, şehitler arasında gaziler arasında asla ayrımcılık yapmayacağız.

Şehit bizim şehidimiz, gazi bizim gazimizdir. Vatan ve bayrak, vatanıyla ve bayrağıyla sorunu olmayan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Suriye’de bizim ne işimiz var? Niye kavga ettik Suriyelerle? Niğdeli kardeşlerim şunu unutmayın. 33 askerimiz şehit edildi Suriye’de. Vuran Rusya’ydı, devleti yöneten Erdoğan 33 şehidimizin olduğu hafta nefesi nerde aldı? Moskova’da. Bizden özür dilenmesi gerekirken biz onun ayağına gittik. Niçin?

Bir baktık ki 3 milyon 600 bin Suriyeli bize gelmiş. Biz gidecektik onlar buraya geldi. Şimdi göndermeyeceğiz diyor. En geç 2 yıl içerisinde Suriyeli kardeşlerimizi onları özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz."
Hibya Haber Ajansı