Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ertaş: ''Afyonkarahisar kendisini toparlamalı''

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar'ın kendisini toparlaması, yetkililerin bu konuda çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ertaş: ''Afyonkarahisar kendisini toparlamalı''

Ertaş, mermer ihracatına ilişkin Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının
her ay istatistik yayımladığını, bunlardan ihracatın arttığının gözlemlendiğini söyledi.

''Mermer ihracatında baya bir yol kat etmiş konumdayız.'' diyen Ertaş, ''Afyonkarahisar mermerde, yumurtada belli bir noktaya gelmiş, belli bir ihracat ithalat yaparken, yaklaşık 30 yıllık bir organize sanayimiz var. Bunun yanında 40 yıl sonra Şuhut gibi bir ilçemizde organize sanayi daha kuruldu. Maalesef ki bunların içerisinde teknoloji olarak, bir fabrika hariç, ürettiğimiz hiçbir şey yok. Afyonkarahisar sadece mermeriyle mi övünmeli? Teknolojide bir yere gelmemeli mi? Teknolojide belli bir mesafeyi kat ederek ismimizi duyurmak ayıp mı? Bunun için diyorum ki Afyonkarahisar kendisini toparlamalı, yetkililer bu hususta bir çalışma yapmalıdır.'' diye konuştu.

Ertaş, kentin sorunları hakkında ise şunları söyledi:

''Nikah salonu yok, koca Afyonkarahisar'da kültür merkezi yok. Sanayisi böyle bir konumda ilerlerken, kentindoğru dürüst bisiklet, yaya yolu yok. İnsanların rahatlıkla gezebileceği, spor yapabileceği yolu yok. Bugün yapılanları yarın kazıyorlar, bugün düzelttiklerini yarın bozuyorlar.  Bugüne kadar Afyon karahisar, huzurevini, Vakıf İşhanı’nı, BAĞ-KUR binasını yıktı. Veysel Eroğlu Spor Salonu dökülüyor, Örnek Camisi'nin arkasındaki okul yıkıldı, otopark yıkıldı, pazaryeri yıkıldı, müze perişan halde. Yerine niye yenilerini yapmıyoruz, yapabilecek kapasitemiz yok mu?''

Afyonkarahisar'ın termal suyu ve tesisleriyle dünyaya ismini duyurduğuna işaret eden Ertaş, ''Çevremizde, Kütahya’da ve bazı yerlerde olmasına rağmen Afyonkarahisar termalde düne kadar söz sahibiydi. Ama bugün Gazlıgöl gibi bir termalimizin bulunduğu mevkide herkes mahkemelik konumunda. Dün suyumuzu boşa akıttığımız bir yerde, bugün, su bulamaz hale geldik. Gazlıgöl'de otellere ya da diğer devre mülklere su, saatlik olarak verilmektedir. Kuyular, Afyonkarahisar belli bir noktaya kadar indirilmeye çalışılmaktadır. Su sıkıntısı had safhadadır. Isınmada geçen dönem büyük sıkıntılar yaşandı. Bu dönemde de büyük sıkıntılar yaşanacağından eminiz. Onun için tedbir alınması lazım. Bu yüzde 75'lik zamlar termalin önüne geçilecek bir şey değildir.'' görüşünü paylaştı.

Ertaş, devre mülklerin mahkemelere intikal ettiğini, binlerce devre mülk sahibinin mağdur olduğunu savundu.

Afyonkarahisar'ın  Türkiye’nin bir kavşak noktasında, çok önemli bir yerde  olduğunu dile getiren Ertaş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Üniversite açısından baktığımızda şu anda okuyan öğrenciler, mezun olan öğrenciler içerisinde bir anket yapılsa yüzde 98 oranında Afyonkarahisar'dan memnuniyetsizlik vardır. Bunun için 2022-2023 öğretim yılı için kente gelecek öğrenciler de çok sevdikleri veya Afyonkarahisar'ı tercih ettikleri için değil, mecbur kaldıkları için buraya geliyorlar. Nedeni de öğrencileri mahalle dediğimiz bir yere sıkıştırmışız. Her türlü rezaletin döndüğü bir ortamda yaşanılıyor. Şehre gelen giden yok, öğrenci açısından da ekonomiyi çökertmişiz. Sosyal alan yok, gezip göreceği, kenti tanıtacak bir rehber yok. Buraya gelen çocuk ne yapsın ki? Afyonkarahisar üniversite açısından çok zayıf bir durumdadır.''

Hibya Haber Ajansı