Kıymetlilerdeki satış dalgası sürüyor

Altın haftaya satıcılı bir başlangıç yaparak, altıncı seansı da kayıpla tamamlamış oldu.

Kıymetlilerdeki satış dalgası sürüyor

Altın haftaya satıcılı bir başlangıç yaparak, altıncı seansı da kayıpla tamamlamış oldu. 1747 dolar/onstan seansa başlayan sarı maden, seans boyu satış baskısını içerisinde oldu. Dolar tarafında güçlenme ralli şeklinde devam ederken, dünkü seansta 109 seviyesine uzanan dolar endeksi son 6 haftanın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Dolardaki güçlenme altının üzerindeki baskıyı artırırken altın dünkü seansta 1727 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son bir ayın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. Günlük kapanışını ise 1736 dolar/onstan yapan sarı maden, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kaybı yazmış oldu.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde haftaya satıcılı başlarken, 19 dolar/onsun altına döndüğü bir seansı yaşadı. 19,05 dolar/onstan güne başlayan beyaz maden, seans içindeki satış dalgasıyla birlikte 18,72 dolar/ons seviyesine kadar çekilerek seansın en düşük seviyesini kaydetti. 18,98 dolar/onstan seansa başlayan beyaz maden, yüzde 0,3 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin de kıymetli maden satış dalgasından payına düşeni alarak, 900 dolar/ons altındaki işlemelere devam etti. 888 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 867 dolar/onstan günlük kapanış yaparken yüzde 2,3 değer kaybı yaşadı.

 

Paladyum dünkü seansta en çok değer kaybeden kıymetli madeni olarak öne çıktığı günde, yüzde 6’nın üzerinde değer kaybetmiş oldu. 2124 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1991 dolar/onstan kapanış yaparak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 6,2 değer kaybı yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda haftanın ilk seans gününde işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 10 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi ortalama bir başlangıç yaptı.  Toplamda 2.991 kg altın, 5.623 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı