Akşener: “Memleketin geleceğiyle oynadıkları kumarın sınırı yok”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki(TBMM) grup toplantısında konuştu.

Akşener: “Memleketin geleceğiyle oynadıkları kumarın sınırı yok”

Akşener, bireyin inancı doğrultusunda, hür bir şekilde yaşamasının evrensel olarak en temel hakkı olduğunu vurgulayarak, “Elbette bizim insanımızın da hakkıdır. Halihazırda, yürürlükte olan mevzuat da esasında bunun için yeterlidir. Yani ne yasal ne de anayasal düzenlemeye esasen ihtiyaç yoktur. Siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşların, seçmene istismar edilecek marabalar olarak bakan, bu zihniyetin, seçim kazanmak için de her şeyi mübah bilen bir siyasi partinin,  giderayak, bir kanun teklifinden, anayasa peyda etme gayretlerine elbette şaşırmadık.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik konuşan Akşener, şunları kaydetti:

“Seni uyarıyorum. Bu konu bir turnusol kağıdıdır. Bu konu, bir samimiyet testidir. Bu konu, bir sınavdır. Kim pas veriyor, kim gol atıyor beni ilgilendirmez. Kim, hangi siyasi rantı kovalıyor beni ilgilendirmez. Saray’daki tatlı su stratejistlerinin, zihni sinir taktikleri de, beni ilgilendirmez. Ant olsun, yemin olsun. Başı örtülü, başı örtüsüz tüm kadınların, genciyle yaşlısıyla tüm insanlarımızın bu ülkenin tüm vatandaşlarının saf ve temiz duygularını sömürmenize,  müsaade etmem, etmeyeceğim. Bunu böyle bilesin.”

Akşener, “AK Parti’nin siyaset kalpazanlığının sonu yok” diyerek,  “Memleketin, geleceğiyle oynadıkları kumarın, sınırı yok. Saray’da kumpasın, dümenin, her türlüsü var, ama ahlaktan eser yok. Adeta entrikanın her çeşidi yaşanıyor. Sayın Erdoğan’ın saray düzeni, işte tam olarak budur. Bizans Sarayı’nın bile bunlardan öğrenecekleri var. Hatta Makyavel bunları görse, kitabının adını Prens değil, Reis yapardı. Dipsiz bir kuyuda, her gün daha da batarken herkes birbirinin üstüne basarak, kendini kurtarmanın telaşında. Tüm bu hengamede, herkes her şeyi söylüyor ama aslında tüm yetki bir kişide.” diye konuştu.

"Kadınlara sürtük diyen, kendini bilmezlerin karşısında yine ben varım. İYİ Parti var." diyen Akşener, "Dün, kadınlara zulmedenlerin karşısına, bizler dikilmiştik. Bugün de kadınlara zulmetmeye kalkanların karşında yine ben varım. İYİ Parti var. Dün kadınlar üzerinden siyaset dizayn etmeye kalkan, vesayetçilerin karşısına bizler dikilmiştik. Bugün de, kadınlar üzerinden siyasi rant kovalayan, yeni vesayetçilerin karşısında yine ben varım. İYİ Parti var. Dün de biz vardık, bugün de biz varız, yarın da biz olacağız.” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Kanun var; ama hakkıyla uygulayan yok” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizde ne yazık ki bugün, kurum var ama hakkıyla işleten yok. Devlet var; ama hakkıyla yöneten yok. Bugün maalesef güzel ülkemizde duvarlar adalete karşı örülüyor.  Yollar korku, zulüm ve baskı için döşeniyor. İhalesi de, harami yandaşlara veriliyor. Çünkü bugün devletimizi, adalet kavramına tamamen yabancı bir iktidar yönetiyor. Güç sarhoşluğu içinde yalpalayan, AK Parti iktidarı, kendisini adeta devlet sanıyor.”

Demokrasiden yana olduklarını belirten Akşener, “Kul hakkına göz diken, beytülmale el uzatan, bu harami düzene karşıyız. Haklıyı ezip, güçlüyü kollayan, bu kirli zihniyete karşıyız. Keyfe ve adamına göre çalışan, bu ucube sisteme karşıyız. Çünkü biz, milletimizin taleplerinden yanayız. Çünkü biz, millet iradesinin, baş üstünde tutulmasından yanayız. İşte bu yüzden dün mağrurun karşısında, biz vardık. Bugün de mağdurun yanında yine biz varız. Dün, zalimin karşısında biz vardık. Bugün de mazlumun yanında yine biz varız." şeklinde konuştu.

Akşener, tam ve kamil bir adaleti yeniden hakim kılacaklarını iddia ederek, “İktidarın, bu büyük milletin önüne diktiği o uğursuz duvarları, hep birlikte yıkacağız. Çünkü, bize bu yakışır. Çünkü devletimize bu yakışır. Çünkü devlete, adalet yakışır.” dedi.

Hiç kimsenin egemenlik üzerinde vesayet hakkı olmadığını dile getiren Akşener,  “Devletin, dünü için de, bugünü için de yarını için de hakem de hakim de millettir. Demokrasinin temel şartı budur. Eğer ki, demokrasiye inanıyorsanız millete de inanmak mecburiyetindesiniz. Eğer ki, demokrasiye inanıyorsanız, Anadolu’nun ferasetini, anlamak mecburiyetindesiniz. Eğer ki, demokrasiye inanıyorsanız, fazilet sahibi insanlarımızı, dinlemek mecburiyetindesiniz. Sayın Erdoğan için demokrasi, en başından beri işine geldiğinde binip, işi bitince indiği, bir trenden ibaret oldu.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı