Piyasalarda bugün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan: Türkiye’nin doğalgaz sorunu yok. Türkiye doğalgazda bir hub olacak.

ABD Başkanı Biden, ülkede artış endişesi duyulan benzin fiyatlarını kontrol altında tutmak için 15 milyon varil petrolün piyasaya sürüleceğini açıkladı.

St. Louis Fed Başkanı Bullard, önümüzdeki yılın ilk dönemlerinde Fed'in önden yüklemeli agresif faiz artışı serisinin sona ereceğini öngördü.

Chicago Fed Başkanı Evans, çok yüksek seviyelere çıkan faiz oranlarının, işletmelerin gelecek konusunda daha kötümser hale geldikleri ortamda ekonomi üzerinde doğrusal olmayan bir etki yapabileceğini söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Çekirdek enflasyonun tepe yaptığına dair henüz çok bir kanıt görmedim.

ABD Maliye Bakanlığı Ankara ve Moskova arasında artan ekonomik ilişkileri yakından izlediği açıklandı.

Fed’in Bej kitabı, ABD'li şirketlerin zayıflayan talebe ilişkin artan endişelerle ekonomik görünüm konusunda daha karamsar hale geldiğini bildirdi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı: Kurumumuz %100 kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Halka açık bir şirket olmadığından, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir.

İngiltere'de 13 bankanın yöneticilerin Hazine Bakanlığı'na mektup göndererek, planlanan borç kurallarının gelecek 5 yılda 62 milyar sterlinin üzerinde kredinin verilmesini engelleyebileceği uyarısında bulundular.

Murata Manufacturing, bu yılki akıllı telefon satışlarındaki düşüşün, Çin'deki keskin düşüşün öncülüğünde 2023'e kadar devam etmesini bekliyor.

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranını Eylül ayının ardından Ekim ayında da değiştirmedi.

Ne Olacak?

 

TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.

AB ülkelerinin liderleri enerji krizi gündemiyle toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Azerbaycan ziyaretinde bulunacak.

ABD’de İşsizlik Başvuruları, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı