Kılıçdaroğlu, Kocatepe’ye yürüyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları ve CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar’da organize edilen 15 kilometrelik yürüyüşe katılarak Büyük Taarruz’un başladığı yer olan Kocatepe’ye ç

Kılıçdaroğlu, Kocatepe’ye yürüyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları ve CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar’da organize edilen 15 kilometrelik yürüyüşe katılarak Büyük Taarruz’un başladığı yer olan Kocatepe’ye çıkacak.

30 Ağustos’ta 100. yılı kutlanacak Büyük Zafer’in dönüm anlarından birinin yaşandığı, Kocatepe’ye gerçekleşecek anma yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, “Bu sene Zafer Bayramı’nın 100. yılı. Bu zafer, Cumhuriyet’in müjdecisi olduğu için tarihimizde çok önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra, Anadolu insanının vatanı ve bağımsızlığı için canını ortaya koymaktan çekinmeyeceğinin, yokluk içinde bile kanının son damlasına kadar mücadele edeceğinin bir göstergesidir. Cumhuriyetin genç nesilleri olarak atalarımızın bize bıraktığı bu mirasın farkındayız.” ifadesinde bulundu.

Türkiye’nin her yerinden gelecek olan binlerce gençle Afyonkarahisar’da buluşarak Kocatepe’ye çıkarak o büyük günü yeniden hatırlayacaklarını vurgulayan Başkan Killik, “Programa Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Kendisi, 100. Yılı olması sebebiyle bu seneki törenlerde özellikle yer almak istedi. 25 Ağustos gecesi saat 23.00’da Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünde toplanarak 15 kilometrelik dağ yolundan Kocatepe’ye yürüyeceğiz.” dedi.

Yol boyunca Kılıçdaroğlu’nun kendilerine eşlik edeceğini söyleyen Killik, “Yürüyüşün ardından şafak saatlerinde 300 genç arkadaşımız,  Kocatepe Anıtı’nda, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını oluşturacak. Bu imza ülkemizin dört bir tarafından gelerek toplanan gençlerimizin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve bağlılığının simgesi olacaktır. Bu imza Ulu Önderimizin bizlere emanet ettiği ülkemize ilelebet sahip çıkacağımızın teminatı olacaktır.” diye konuştu.

100 yıl önceki büyük zaferin simgesi olacak büyük yürüyüşe tüm yurttaşlarını davet eden Başkan Killik, “100 yıl önce tam bağımsızlık için verilen bu emri, ikinci yüzyılda ekonomik bağımsızlık ve gerçek demokrasi ile taçlandıracağız. Kocatepe yürüyüşü bir semboldür. Gençliğin asıl yürüdüğü yol, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedeflere ulaşma yoludur.” diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı