Çin, ekonomiye destek olmak için bu yıl 21 milyar dolarlık vergi indirimi yaptı

abdde-tsi-15.30da-temmuz-ayina-iliskin-tarim-disi-istihdam-verisi-takip-edilecek.-beklenti-temmuz-ayinda-istihdamin-yakl-07082011

Çin, ekonomiye destek olmak için bu yıl 21 milyar dolarlık vergi indirimi yaptı

Çin Maliye Bakanlığı'na bağlı inceleme ekibi, 2020 yılının ilk yarısında Çin'deki politikaların yürüttüğü rapor yayımladı. Rapora göre, bu yıl Çin'in mali açık oranı yüzde 2,8'den yüzde 3,6 çıkarken, toplam mali açık önceki yıl aynı dönemine 1 trilyon yuan artarak 3,76 trilyon yuana yükseldi. Bu gelişmenin güven ve istikrar aşıladığı kaydedildi.
 
Rapor, Çin ekonomisindeki aşağı yönlü baskılar karşısında devlet tahvillerinin ve kamu Yatırımlarının artırıldığını, işletmelerin karşılaştığı zorlukların azaltılması için vergilerdeki ve işlem masraflarındaki indirimin boyutunun artırıldığını gösterdi. Ayrıca, salgının nedenleri karşısında dengesi de güçlendirildi.
 
Söz konusu mali politikalar sayesinde, yılın ilk yarısında Çin ekonomisinin adım adım yeniden canlanmaya başladığı, devam endekslerde toparlanma görüldüğü belirtildi. Yılın ilk yarısında vergilerde ve işlem masraflarında toplam 1,5 trilyon yuan (21 milyar dolar) indirime gidilirken, salgınla mücadelede gerekli malzemelerin tedarikinin güvence verildi bahşedilen ilgili işletmelerin ödediği bazı vergilerde de iade uygulandı.

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı