Şirket haberleri

AKSGY – 175 gün vadeli 173,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

Şirket haberleri

AEFES – JCR Eurasia tarafından şirketin uzun ve kısa vadeli ulusal notunun ve not görünümlerinin teyit edildiği açıklandı.

JCR Eurasia tarafından şirketin yabancı ve yerli para cinsinden uluslararası notunun BB+ olarak revize edildiği açıklandı.

AKSGY – 175 gün vadeli 173,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

ASELS – Şirket ile TUSAŞ arasında 671,4 milyon TL ve 35,3 milyon dolar tutarında sözleşme imzalandığı, teslimatların 2022 – 2025 yılları arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

BLCYT – 76,6 milyon TL tutarında KKM hesabı açıldığı belirtildi.

BIOEN – Doğanlar Yatırım Holding ile Maven Enerji’nin Doğanlar Yatırım Holding bünyesinde birleşmesi işlemlerinin tamamlanarak tescil edildiği açıklandı.

BTCIM & BSOKE – BSOKE’nin sahip olduğu Şirket sermayesinin %4,097'sine karşılık gelen 7.374.633 adet payın pay başına pay için 29,04 TL fiyatla Batıliman Liman İşletmeleri’ne satılacağı açıklandı.

CCOLA – Fitch tarafından şirketin Ulusal Kredi notunun AAA (tur), not görünümünü ise Durağan olarak belirlediğini açıkladı.

EKGYO –

İstanbul Zekeriyaköy’deki projenin 111 adet bağımsız bölümüne ait Yapı Ruhsatlarının alındığı açıklandı.

İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi sözleşmesinin Yüklenici ile imzalandığı, Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Gelirinin 5,1 milyar TL, Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranının %35 olduğu açıklandı.

ESEN – Şirket paylarının geri alınmasına 3.000.000 adet paya karşılık 108 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.

FADE – Şirketin %100 pay sahibi olduğu Hade Fidecilik Tarım’ın unvanının Hade Biyoteknoloji fidecilik olarak değiştirilmesine karar verildiği açıklandı.

GSRAY – Futbolcusu Cicâldău'nun sezon sonuna kadar Kalba Union’a kiralandığı açıklandı.

GRSEL – Şirket ile İstanbul International Comminity Scholl arasında 3 yıllık sözleşme imzalandığı, 3 yıllık satış cirosunun 60 milyon TL olmasının beklendiği açıklandı.

GUBRF – Turkrating tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notun TR A+, Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notun TR A1 ve not görünümünün Durağan olarak belirlendiği açıklandı.

HKTM & MTRKS & ULUFA – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Eylül’e kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

ISFIN – 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

ISCTR – EBRD ve IFC’dan sırasıyla 127 milyon dolar ve 100 milyon dolar olmak üzere toplam 227 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli finansman sağlandığı açıklandı.

ISGYO – Saha Kurumsal tarafından şirketin kredi notlarının ve not görünümünün teyit edildiği açıklandı.

KFEIN – Bir firmadan 15 milyon TL tutarında e-ticaret platformu geliştirme projesi alındığı açıklandı.

KOZAA – Niğde’de şirket tarafından yapılması planlanan kompleks cevher madeni açık ocak işletmesi projesinin, ÇED süreci başvurusunun madencilik faaliyetlerinde izinlerin alınması, temdit ve ruhsat geçerliliklerinin sağlanabilmesi için gerekli başvuru olduğu açıklandı.

KRPLS – Aracı kurumu ile fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği ve fiyat istikrarı sağlayıcı işlem yapılmadığı açıklandı.

KORDS – 7 milyon dolar tutarında tekkord üretim hattı yatırımı yapılmasına ek hat olarak 5 milyon dolar tutarında Polipropilen Monofilament Fiber Donatı üretim hattı yatırımı yapılmasına karar verildiği açıklandı.

OSMEN – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

OYAKC – 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

QNBFB – QNB Finans’ın sermayesinin 100 milyon TL artışla 300 milyon TL’ye çıkarılmasına ver bankaya karşılık gelen tutarla artırıma katılınmasına karar verildiği açıklandı.

QUAGR – Sosyal medyada görseli paylaşılan QUA Hotel ile şirketin bir bağı olmadığı açıklandı.

PAMEL – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Eylül’e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 28 Eylül’e kadar uzatıldı.

KONTR – Sonatrel tarafından Kamerun’da açılan Kamerun, Garoua ve Maroua 225 kV Yüksek Gerilim Trafo Merkezleri temini, montajı ve devreye alınması ihalesinin 18,6 milyon euro bedelle sözleşmesinin imzalandığı açıklandı.

SEKFK – 60 gün vadeli 58 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

TEKTU – Şirketin %100 bağlı ortaklığı May Boya’nın sermayesinin 0,25 milyon TL’den 87,7 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği, şirket tarafından yeni pay alma hakkının kullanılmasına, bedelin, şirket alacaklarından mahsup edilmesi suretiyle ödenmesine karar verildiği açıklandı..

TCELL – Şirketin bağlı ortaklığı Lifecell Ventures’un sermayesinin 9,9 milyon euro artışla 1,76 milyar euroya yükseltildiği açıklandı.

TSPOR – Futbolcu Jean – Philippe Gbamin ile 1 yıllık anlaşma sağlandığı, futbolcuya 1,5 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

ULUUN – Şirketin Birleşmiş Milletler World Food Programme ile 6 ay süreli fason Buğday Unu üretimi anlaşması imzaladığı açıklandı.

VAKBN – 91 gün vadeli 1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

VBTYZ – Datamind Bilişim’in satın alınmasının iptal edildiği açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı