Beijing Borsası’ndaki yatırımcı hesabı sayısı 5,1 milyona ulaştı

Beijing Borsası’nda geçtiğimiz yılın kasım ayında işlemine açıldığından bu yana 5.1 milyon hesap açıldı.

Beijing Borsası’ndaki yatırımcı hesabı sayısı 5,1 milyona ulaştı

Beijing Borsası’nda geçtiğimiz yılın kasım ayında işlemine açıldığından bu yana 5.1 milyon hesap açıldı. Borsa yönetimin belirttiğine göre, son dönemde pek çok yatırımcının hesap açması sonucunda toplam 5,1 milyonu yatırımcının hissesini bulunduran bir kurum konumuna gelindi.

Kamu satış fonları ve sosyal güvenlik fonlarının kısa vadeli alışverişleri ile işlem gören kurumsal yatırımcıların aktif olduğunu belirten yönetim, Beijing Borsası’na kayıtlı 105 şirketin toplam piyasa değerinin 190 milyar yuanı (27,86 milyar dolar) aştığını açıkladı. Kote edilmiş şirketlerin yarıdan fazlasının net karları geçtiğimiz yıl 50 milyon yuana ulaştı.

Borsa, bir sonraki aşamada kayıt prosedürünün etkinliğini geliştirecek, kalifiye yatırımcıların sayısını artıracak, pazara kurumsal yatırımcıların girmesini teşvik edecek, alışveriş mekanizmasını optimize edecek ve tek ürün sistemi oluşturacak.      

Beijing Borsası, Shanghai Borsası’nda STAR market olarak da bilinen Nasdaq stili bilim-teknoloji inovasyon panosu ile ve Shenzhen Borsası’nın teknoloji ağırlıklı ChiNext ile uyumlu olarak kayda dayalı halka arz sistemi uyguluyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı