Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hayata tutunmaya davet ediyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Saatlerimizin 18.57’yi göstermek üzere olduğu şu anda sizleri afet bilgisi eşittir hayat bilgisi anlayışla, ‘Çök, Kapan, Tutun’ diyerek, hayata tutunmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hayata tutunmaya davet ediyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eş zamanlı gerçekleştirilecek “Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı” için davet mesajı yayımladı.

Erdoğan, yayımladığı video mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bilim insanlarımız bölgemizdeki önemli fay hatlarının üzerinde yer alan ülkemizde büyük depremlerin yaşanma ihtimalinin yaşanma ihtimalinin giderek arttığı konusunda fikir birliği içindedir.  Evet, depremin yaşanmasını engellemek mümkün değildir ama can ve mal kayıplarını önüne geçecek tedbirleri almak bizim elimizdedir. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden çıkardığımız dersler ışığında yaptığımız hazırlıklarla hamdolsun artık hiçbir afette vatandaşlarımızın ‘Nerede bu devlet?’ diyen feryadını duymuyoruz. Bu çerçevede AFAD bünyesinde oluşturduğumuz bütünleşik Afet Yönetim Stratejimiz, Afet Öncesi Hazırlık ve Risk Azaltma, Afet Anında Müdahale, Afet Sonrası İyileştirme olmak üzere üç kademeden oluşmaktadır.

Afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmaları kapsamında, toplu konut ve kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerimizi afete karşı dirençli hale getiriyoruz. Afet anındaki etkin yönetimimizle vatandaşlarımıza kısa sürede ulaşıyor ve arama kurtarma çalışmalarını hızla gerçekleştiriyoruz. Afet sonrası iyileştirme stratejimizle de yıkılanın yerine çok daha iyisini koyacak projeleri hayata geçiriyoruz. Hiç şüphesiz, afet öncesi hazırlıklarınızda afet anındaki doğru davranışlarınızla, afet sonrasındaki sabrınızla her şeyin merkezinde sizler varsınız. Bunun için 2020’yi afetlere hazırlık yılı, 2021’i afet eğitim yılı bu seneyi de afet tatbikat yılı ilan etmiştik. Geçen sene çeşitli eğitim materyalleriyle 52 milyona yakın vatandaşımıza ulaştık. Bu yıl ise şu ana kadar 94 bin 207 tatbikatla hazırlık seviyelerimizi test ettik.

Bugün de Düzce Depremi’nin olduğu gün ve saatte yani 12 Kasım saat 18.57’de 81 ilimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde genel bir tatbikat yapıyoruz. Sizlerden beklentimiz tatbikata gönüllü şekilde katılarak, kendinizin ve çevrenizin reflekslerini muhtemel bir depreme göre test etmenizdir. Bu tatbikata ayıracağımız birkaç dakikayla hep beraber ömrümüze ömür katacak bir deneyim kazanacağımıza inanıyorum. Saatlerimizin 18.57’yi göstermek üzere olduğu şu anda sizleri afet bilgisi eşittir hayat bilgisi anlayışla, ‘Çök, Kapan, Tutun’ diyerek, hayata tutunmaya davet ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı