Bornova’daki yerleşke, STK’ların merkezi oldu

Bornova Belediyesi bugüne kadar Altındağ Atatürk Sivil Toplum Örgütleri Yerleşkesinde 446 toplantının yapıldığını ve Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Merkezi’nde 22 bin 240 kişinin ağırladığını açıkladı.

Bornova’daki yerleşke, STK’ların merkezi oldu

Bornova Belediyesi bugüne kadar Altındağ Atatürk Sivil Toplum Örgütleri Yerleşkesinde 446 toplantının yapıldığını ve Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Merkezi’nde 22 bin 240 kişinin ağırladığını açıkladı.

Bornova Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olarak hayata geçirilen proje kapsamında; merkez dernekler başta olmak üzere vakıf, federasyon, konfederasyon, temsilcilik, platform, kooperatif, topluluk, sivil inisiyatif, sivil ağ ve girişim gibi 300’ün üzerinde STK’nın evi haline dönüştü

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, uzun yıllar STK’larda görev yaptığını hatırlatarak,  “Onların en büyük sorunlardan birinin bina ve toplantı salonu ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bunun için de Altındağ Kültür Merkezimizi dönüştürerek STK’ları bir çatı altında topladık. Bu sayede de güçlü iş birliklerinin temelini attık” ifadesinde bulundu.

Yerleşkenin, STK’ların rahat kullanımı amacıyla düşünülerek tasarlandığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerleşkemizde 300 STK ile işbirliği yapıyoruz. Burada STK’ların yer ihtiyaçlarını çözmeyi, çalışmalarını daha rahat ve işbirliği içinde yapabilmelerini ve daha fazla insana ulaşabilmelerini hedeflemiştik. 2 yıla yakın bir süre içinde de Sivil Toplum kuruluşları ile gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde 22 binin üzerinde İzmirliyi ağırladık” diyerek bilgi verdi. 

Co-working konseptinde ilk

STK Yerleşkesi, İzmir’de yerel yönetimler bünyesinde Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan  geleceğin yeni nesil çalışma modeli Co-working Space konsepti ile üyelerine sürdürülebilir çalışma, toplantı ve etkinlik alanları ile özel bir çalışma ortamı sunuyor. Bu sayede de STK’ların hem kendi aralarında hem de belediye ile iletişim ağını arttırarak, ortak çalışma kültürünü geliştirmesine, üretken ve yaratıcı olmalarına katkı sağlıyor.

STK yerleşkesinde, ortak sekretarya, toplantı salonları, çalışma alanları, posta kutuları ve iletişim hatları gibi derneklerin temel ihtiyaçları Bornova Belediyesi tarafından karşılanıyor. STK’lar merkezi adres gösterip, her türlü toplantı, çalışma ve faaliyetlerini ortak alanlarda ve salonlarda yapabilirken belediye tarafından sunulan profesyonel sekretarya hizmetinden de yararlanmaları sağlanıyor.

Hibya Haber Ajansı