Bakan Özer, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'la görüştü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İngiltere'de bulunan ve dün bir grubun saldırısına uğrayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti.

Bakan Özer, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'la görüştü

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Bakan Özer, dün Rum ve Yunan bir grubun saldırısına uğrayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

KKTC Londra Temsilciliğinde gerçekleşen görüşmede, olayı duydukları anda üzüldüklerini ifade eden Özer, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyoruz, kınıyoruz." dedi. 

Her türlü sesin demokratik bir şekilde duyulması gereken üniversitede böyle bir saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Özer, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu, KKTC'yi güçlendirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 

Bakanlık olarak KKTC ile eğitimde iş birliği içinde olduklarını ifade eden Özer, eğitimin kalitesinin artırılması için hür türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da zaman zaman bu tür taşkınlıkların yapıldığını ifade ederek benzer saldırıların Denktaş'a da yapıldığını söyledi. 

İngiltere'nin; demokrasinin beşiği, çok sesliliğin önemsendiği bir yer olduğunu dile getiren Tatar, üniversitenin de onayı alınarak bir eğitim kurumundaki Türk öğrencilerin daveti üzerine konferans vermek üzere Londra'ya geldiğini ancak söz konusu konferansın engellenmek istendiğini kaydetti. 

Türk devletinin aleyhine sloganların atıldığını ifade eden Tatar, "Ama ben buna rağmen dedim ki bu konferansı yapacağız. Onların bu taşkınlıkları bizleri yıldıramaz. Gerginliğin içerisinde bazı öğrenciler gelemediler ama biz konferansımızı verdik, mesajımızı da verdik." ifadelerini kullandı. 

Tatar, destek ve ziyaretleri için Bakan Özer'e teşekkür etti. 

Görüşmede Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy ile AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal ile KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin de yer aldı.

Hibya Haber Ajansı