Cemevlerinden İmamoğlu’na destek ziyareti

İstanbul’daki cemevi derneklerinin başkanları, yöneticileri ve dedelerden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir heyet, hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyare

Cemevlerinden İmamoğlu’na destek ziyareti

İmamoğlu, konuklarını, Saraçhane’deki ana yerleşkede bulunan İBB Meclis Salonu’nda ağırladı.

“Sizleri burada ağırlamaktan elbette mutluyum, burası sizin eviniz” diyen İmamoğlu, “Elbette ki burada başka bir konuyu konuşmak, hatta İstanbul'un sorunlarını tartışmak, paylaşmak, sizlerin var olan sorunlarınızı beraber dertleşmek isterdim, ama hem şahsıma dönük yapılan bu hukuki müdahaleler esasen milletimizin iradesine karşı büyük bir müdahaledir. Yapılan bu girişimin sonuçsuz kalmasını hep birlikte sağlamamız gerekir.” şeklinde konuştu.

“Hep birlikte büyük bir tarih yazdık 2019’da”

İmamoğlu, 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi adına hep birlikte büyük bir tarih yazdıklarını ileri sürerek,  “Bu kazanım, bugünkü umutların daha güçlü yeşermesine vesile olmuştur. ‘İstanbul'u kaybeden, Türkiye'yi kaybeder’ diyen akla, İstanbul değil, Türkiye'nin bütününün ne kadar demokrasiye bağlı, hukuka dönük beklentisinin yüksek olduğunu ispat eden bir mücadeleyi ortaya koyduk.” dedi.

“Sanki bu topraklarda Mevlana yoktu, Hacı Bektaş-ı Veli yoktu”

Bugün yapılanın, süren mücadelenin bir parçası olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Yani daha yakın bir zamanda kayyum atanan belediyeler… Şimdi bu ülkede bir partinin kapatılması konuşuluyor. Hukuksuz biçimde hapiste yatan insanlar… Yani sanki bu topraklarda Mevlana yoktu, sanki bu topraklarda Hacı Bektaş-ı Veli yoktu. Ben, Alevi vatandaşlarımızın inanç prensiplerinin, yaşam prensiplerinin altına, ‘Tamamını kabul ediyorum’ diye imza atacak bir kişiyim.” diye konuştu.

“Onları bile bu kötülükten kurtaracağız”

İmamoğlu, “Ama bugün, başka bir vesileyle bir araya geldik” diyerek, şunları kaydetti:

“Bu da bir dayanışma. Böyle hassasiyet içerisinde olduğunuz için sizlere, değerli Başkan’a teşekkür ediyorum. Umuyorum ki, bunu da bu kötü aklı da ortak mücadelemizle bertaraf edeceğiz. Kötü davranışlar, kötü aklı, o kötülüğü yapanların çocukları için bile bertaraf edeceğiz. Onları bile bu kötülükten kurtaracağız. Onların da yarın adaletsizliklerle mücadele etmemesi için, o çocukların geleceği için çalışıp onları bile o kötülüğün sarmalından kurtaracağız.”

“Gerginlikten bıktık; hep beraber halay çekmek, türkü söylemek istiyoruz”

Toplantının moderatörlüğünü yapan Alevi Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat da şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasinin bütün güzelliklerinin Türkiye'de artık oluşmasını, Türkiye’nin bu meseleleri aşmasını arzu ediyoruz. Her gün gerginlikler. Artık sorunlarımız, sıkıntılarımızı dinlendirmekten çok, hep beraber halay çekmek istiyoruz, türkü söylemek istiyoruz. Bu güzelliklerle biz Türkiye'de buluşmak istiyoruz. Ama maalesef ötekileştiren, kendisi gibi düşünmeyenleri ‘terörist’ gören, bu ülkenin yüzde 60-70’inin terörist gören mantıkla karşı karşıyayız.”

Hibya Haber Ajansı