Yarıyıl tatilinde çocuklar için sağlıklı beslenme ipuçları

Çocukların dört gözle beklediği yarıyıl tatili yaklaştı. Muratbey, tatil döneminde çocukları mutlu edecek sağlıklı, eğlenceli atıştırmalıkları ve neşeli sunumları ile hem çocukların beslenmesine destek oluyor hem de çocuklara pey

Yarıyıl tatilinde çocuklar için sağlıklı beslenme ipuçları

Çocukların dört gözle beklediği yarıyıl tatili yaklaştı. Muratbey, tatil döneminde çocukları mutlu edecek sağlıklı, eğlenceli atıştırmalıkları ve neşeli sunumları ile hem çocukların beslenmesine destek oluyor hem de çocuklara peyniri sevdiriyor.

Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığını çocuklara kazandırmayı hedefleyen ve bu kapsamda inovatif ürünler sunan Muratbey, yarıyıl tatilinde sağlıklı ve eğlenceli tarifleri ve atıştırmalıkları ailelerle paylaşıyor. Yemek seçen, her şeyi yiyemeyen, öğünleri zorlaştıran çocukları bile istekli hale getirebilecek sevimli tabaklara D vitaminli, besin değeri yüksek peynirleri ekleyerek, ebeveynlere mutfakta seçenek olabilecek tarifler geliştiriyor.

Sevimli hayvan şekillerinden oluşan D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey Misto, dünya çapında lezzeti belgelenmiş Muratbey Burgu Peynir, peynirin eğlenceli hali Muratbey Topi, az tuzlu Muratbey Sürmeli Peynir, bağışıklığı güçlendiren Muratbey Plus Kaymaklı çeşitleri ile hazırlanmış tariflerle çocukları mutlu ederken, sağlıklı ve dengeli beslenmelerine olanak sağlıyor.

"Birlikte yapılan sağlıklı ve eğlenceli etkinlikler önemli"

Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Çocukların heyecanla beklediği 15 günlük tatile az bir süre kaldı. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirebilmek için çocuklarınızla birlikte sağlıklı ve eğlenceli etkinlikler yapmanız önemli. Özellikle bu dönemde çocukların sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenine alıştırılması teşvik edilmelidir. Bu noktada ebeveynlere bir çok sorumluluk düşüyor” dedi.

Doğru beslenmenin mutlu yaşamanın en önemli şartlarından olduğunu belirten Prof. Dr. Garipağaoğlu,  yarıyıl tatilinde çocukların bağışıklığını desteklemek için şu önerilerde bulundu:

“Sofralarınızda mutlaka renkli sebze ve meyvelere, kalsiyum yönünden zengin süt ürünlerine ve peynire yer vermelisiniz. Protein, vitamin ve mineral bakımından zengin menüler, kış aylarının getirdiği sağlık sorunlarına karşı bağışıklığı destekleyecek hem de büyüme ve gelişme sürecindeki çocuklara katkıda bulunacaktır. Zararlı atıştırmalık alışkanlığı olan çocuklar için özellikle bu dönem bir fırsat. Çocukların sevdiği ürünleri sağlıklı atıştırmalıklara çevirerek bu alışkanlıklardan uzaklaştırabilirsiniz. Çocuklara eğlenceli tabaklar, neşeli sunumlar hazırlamak gerekir. Servis sırasında çocuğun sevdiği karakterleri simgeleyen tabakların, masa örtülerinin, bardakların bulunması çocukta yemeğe karşı ilgi uyandırır. Mutfaklarınızda çocuklarınıza bazı sorumluluklar verin, birlikte hazırlanan yemekler iştahı arttırabileceği gibi çocuğa özgüven de verecektir.  Çocukların yapabileceği yemekler ve tarifler, onların gelişimini destekleyip, mutlu olmalarını sağlayacaktır. Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırabilmek için öğün atlanmamalı, aile bireylerinin birlikte yemek yemesi konusunda özel gösterilmelidir. Çocuklarla birlikte oturulan sofralar, mutlu çocuklar ve mutlu bir aile olmanın da göstergesidir."

"Peynirli sandviç kuleleri"

Malzemeler

1 dilim kalın kesilmiş Muratbey Taze Kaşar Peyniri
1 dilim kalın kesilmiş Muratbey Taze Peynir Plus
1 adet Muratbey Misto Peynir
2 dilim tost ekmeği
1 adet çeri domates
2 dilim hindi füme
1 adet haşlanmış yumurta

Üzeri için;

Muratbey Tereyağı

Yapılışı
Tost ekmeklerinin bir tarafına Muratbey Tereyağı sürelim. Haşlanmış yumurtalarımızı rendeleyerek karıştıralım. Tost ekmeklerinin, Muratbey Taze Kaşar peynirinin, Muratbey Taze Peynir Plus’un ve 2 kat hindi fümenin üzerine bir kalıp yardımıyla bastıralım ve şekilli parçalar çıkaralım. Çıkardığımız parçaları tost ekmeği arasına sırası ile dizelim ve kürdan ile sabitleyelim. En üst kısma da çeri domatesi ve Muratbey Misto peynirini koyarak servis edelim. Afiyet olsun.

"Mistolu yumurtalı ılık sandviç"

Malzemeler

Kişi başı 1 dilim tost ekmeği ya da düz bir dilim ekmek ( kenarlarını keserek alabilirsiniz)
Her dilim için 1 yumurta +2 çorba kaşığı tuz
4-6 adet Muratbey Misto Peynir
Fındık kadar Muratbey Tereyağı

Yapılışı

Tava ısınırken,  bir kâsede yumurtayı ve sütü çatalla karıştıralım. Tereyağı erir erimez yumurtayı üzerine dökelim. Henüz sulu suluyken tam ortaya ekmek dilimini yerleştirelim. Katılaşan kenarları bir spatula yardımıyla dilime sarar gibi katlayalım. Alttaki yüzü üste getirip, ocağı iyice kıstıktan sonra dilimin büyüklüğüne göre Muratbey Misto’ları dizelim. Biraz bekletelim, yumuşayınca ılık ılık servis edelim. Peynir konusunda seçici olan çocuklar bu lezzete bayılacak. Afiyet olsun.

Hibya Haber Ajansı