“Maziden Atiye” programıyla 51 şehit ve gazi çocuğu Diyarbakır’da buluştu

Şehit ve Gazi Çocukları, “Maziden Atiye” programı kapsamında Diyarbakır’da buluştu. “Maziden Atiye” programıyla, farklı şehirlerden katılan 51 şehit ve gazi çocuğu; millî, manevi ve evrensel değerler doğrultusunda hazırlanan etkinliklerle bir araya geldi.

“Maziden Atiye” programıyla 51 şehit ve gazi çocuğu Diyarbakır’da buluştu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maziden Atiye" programı kapsamında, Diyarbakır'da buluşan on dört ilden 51 şehit ve gazi çocuğuna yönelik düzenlenen kamp etkinliği başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yürütülen program çerçevesinde, Diyarbakır, on dört ilden gelen lisede okuyan şehit ve gazilerin kız çocuklarını bir hafta boyunca ağırlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi Devegeçidi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa İstanbul, Ankara, Konya, Adıyaman, Malatya, Bingöl, Gaziantep, Bitlis, Eskişehir, Mardin, Adana, Çankırı, Batman ve Diyarbakır'dan lise öğrencisi 51 şehit ve gazi çocuğu katıldı. 

Program kapsamında öğrenciler, bir hafta boyunca kentte sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunacak. Öğrenciler, 9-15 Kasım tarihleri arasında kentteki tarihî ve kültürel mekânları ziyaret edecek, ayrıca düzenlenecek konferanslar ile sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde yer alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, geçmişin izlerini geleceğe taşıdığı belirtilen "Maziden Atiye" programıyla, ülkenin farklı şehirlerinden gelen şehit ve gazi çocuklarının millî, manevi ve evrensel değerler doğrultusunda gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor.
 
 

 

  Hibya Haber Ajansı