Çin’de telekom sektörünün yedi aylık geliri, 137 milyar doları aştı

Çin telekomünikasyon sektörü, yılın ilk yedi ayı boyunca istikrarlı biçimde büyüdü. Endüstrinin bileşik geliri, Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’nın verilerine göre, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,3 oran

Çin’de telekom sektörünün yedi aylık geliri, 137 milyar doları aştı

Çin telekomünikasyon sektörü, yılın ilk yedi ayı boyunca istikrarlı biçimde büyüdü. Endüstrinin bileşik geliri, Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’nın verilerine göre, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,3 oranında artarak 944,2 milyar yuana (yaklaşık 137,87 milyar dolar) ulaştı.

Büyük veri, bulut bilişim, internet veri merkezleri ve nesnelerin interneti gibi yükselen branşlar, söz konusu süre içinde hızla gelişti. Bu bağlamda ülkenin üç telekom devi olan -China Telecom, China Mobile and China Unicom’un da bu yükselen dallardaki gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35,1 oranında artarak 184,3 milyar yuana çıktı.

Detaylı inceleme yapıldığında yine bir yıl öncesine kıyasla, bulut bilişim hizmetlerinin gelirleri yüzde 131,7 oranında sıçrama yaparken büyük veriye ve nesnelerin internetine ilişkin hizmet gelirlerinin sırasıyla yüzde 60,3 ve yüzde 25,9 oranlarında büyüdüğü görülüyor.

Öte yandan yine söz konusu dönemde, 5G baz istasyonlarının inşa faaliyetinde düzenli bir ilerleme göze çarptı. Nitekim bu yılın temmuz sonu itibarıyla Çin’deki 5G baz istasyonlarının toplam sayısı hemen hemen 1,97 milyona ulaştı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı