Altın yeşil seanslarına devam ediyor

Altın dünkü seansta ABD’deki ÜFE verisinin beklentilerinin altında açıklanmasıyla 1786 dolar/ons seviyesine kadar yükselerek son üç ayın zirvesinde yüksek bir seviye kaydetti.

Altın yeşil seanslarına devam ediyor

Altın dünkü seansta ABD’deki ÜFE verisinin beklentilerinin altında açıklanmasıyla 1786 dolar/ons seviyesine kadar yükselerek son üç ayın zirvesinde yüksek bir seviye kaydetti. Ancak gün kapanışını bu seviyede yapmayı başaramayan sarı maden, seansı yine de artıda tamamlamayı başardı. 1768 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, günlük kapanışını 1779 dolar/onstan yaparak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı. Dün akşam saatlerinde Rus füzesinin Polonya’ya isabet ettiği haberleri basına yansımasıyla piyasa kısa süreli dalgalanma yaşasa da sonrasında gelen açıklamalarla piyasalar sakinledi. Altın da dalga boyu artmazken günü artıda kapatmayı başardı. 

 

Gümüş ise altına kıyasla kırmızıda bir günü geride bırakmasına rağmen, dünkü seansta gün içinde 22,25 dolar/ons seviyesiyle son 5 ayın zirvesini test etti. 21,98 dolar/onstan başladığı günü, 21,56 dolar/onstan tamamlayan beyaz maden yüzde 1,9 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin de dünü kırmızıda kapatan bir diğer kıymetli maden olurken, üst üste üçüncü seansı da kayıpla tamamlamış oldu. 1022 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1018 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,4 değer kaybetti.  

 

Paladyum 2029 dolar/ons seviyesinden günü başlayana paladyum, Rusya füzesinin Polonya topraklarını hedef olması sonrası günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. 2099 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan paladyum yüzde 3,7 kazancı hanesine yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 2 dolar/onsla gerçekleşti. Hacim açısından ortalamanın altında kalırken 1.609 kg altın, 3.849 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı