SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi olarak Kasım 2022’de toplam 356 milyon 906 bin 974 TL yatırıldığını bildirdi.

SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada aile bütünlüğüne önem verdiklerini belirterek, ekonomik nedenlerin çocukların ailelerinden kopmasına yol açmaması için Bakanlığın ihtiyaç sahibi aileleri desteklediğini ifade etti.

Bu amaçla çocukların hem maddi hem de sosyal ve kültürel yönden desteklenmesi için SED hizmet modeli uygulandığını anlatan Bakan Yanık, ailelere düzenli olarak aylık ödeme yapıldığını kaydetti.

Bakan Yanık, SED ile ailelerin, çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşıladığını ifade ederek, ayrıca çocukların çeşitli faaliyetlere katılarak sosyalleşme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

SED'ten yararlanan ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına kasım ayında toplam 356 milyon 906 bin 974 TL yatırdıklarına dikkati çeken Bakan Yanık, SED hizmetinden toplam 153 bin çocuğun yararlandığını bildirdi.

Hibya Haber Ajansı