Polis, sekiz kişinin öldüğü Delhi'deki patlamada 'tüm olasılıkları' araştırıyor

Stockholm, 11 Kasım (Hibya) - Polis, Pazartesi akşamı Delhi'deki Kızıl Kale yakınlarında bir arabanın patlaması sonucu sekiz kişinin ölmesinin ardından, Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah, patlamaya neyin sebep olabileceği konusunda "tüm olasılıkları" araştırdıklarını söyledi.

 Polis, sekiz kişinin öldüğü Delhi'deki patlamada 'tüm olasılıkları' araştırıyor

Pazartesi akşamı Delhi'nşn simgesi Kızıl Kale yakınında bir aracın patlaması sonucu sekiz kişinin hayatını kaybettiğini polis açıkladı.

Her gün binlerce turist, yoğun bir ticaret merkezine sadece birkaç metre uzaklıkta bulunan 17. yüzyıldan kalma Kızıl Kale'yi ziyaret ediyor.

Delhi emniyet müdürü, olayın yerel saatle 18:52'de yavaş hareket eden bir aracın kırmızı ışıkta durduktan sonra patlamasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Üst düzey güvenlik yetkililerinin, soruşturmanın gidişatını görüşmek üzere Salı sabahı bir araya gelmeleri bekleniyor.

Başbakan Narendra Modi, "sevdiklerini kaybedenlere" başsağlığı diledi ve durumu incelediğini söyledi.

Dün geceki patlamanın ardından Delhi ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Hindistan'ın başkentindeki ulaşım merkezleri ve kalabalık bölgeler de dahil olmak üzere çeşitli noktalarda polis varlığı artırıldı.

Hindistan'ın finans başkenti Mumbai'yi de içeren Maharashtra eyaleti de dahil olmak üzere diğer bölgelerde de yüksek alarm seviyesi uygulanıyor.

  Hibya Haber Ajansı