DEVA Partili Gencal: "Türkiye'nin bir numaralı problemi, enflasyon"

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi  Ömer Rıfat Gencal, Türkiye'nin bir numaralı probleminin enflasyon olduğunu söyledi.

DEVA Partili Gencal:

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi  Ömer Rıfat Gencal,  Sarıyer Belediyesi ve Borsa Uzmanları Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sarıyer Ekonomi Kongresi'ne katıldı. 

Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen kongrede Hibya Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Gencal, şunları kaydetti:

 

"Türkiye’nin bir numaralı problemi enflasyon. Gelir dağılımını bozup, belirsizliği artırdığı ve dolayısıyla yatırımcının geriye çekildiği bir dönem. Tüketicinin de önünü göremeyip harcama kalıplarını zaman yaymak yerine tamamen günümüze çektiği ve arz talep koşullarının ciddi anlamda etkilendiği bir dönemi yaşıyoruz. Enflasyonu ortaya çıkaran en büyük problem, para arzının artması.  Türkiye, tek bir merkezden yönetilemeyecek kadar büyük bir ülke. Türkiye’de yerel yönetimlerle ve yerel kalkınmayla yolumuza devam edebilmek için özellikle bir ekonomik model uygulamalı ve kalkınma ajanslarını bu işin içerisine sokmalıyız."

Wtransfer linki:

https://wetransfer.com/downloads/adec6cb7415f1f914e10e831a4156f8c20221119114307/cbcd68
Hibya Haber Ajansı