“Commagene  Rowing Marathon” ödülleri sahiplerini buldu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 4 ülkeden 100 sporcunun katılımıyla düzenlenen 42 km'lik Türkiye’nin ilk kürek Maratonu “Commagene  Rowing Marathon” ödülleri sahiplerini buldu.

“Commagene  Rowing Marathon” ödülleri sahiplerini buldu

ADIYAMAN - 20.11.2022 - HİBYA - Adıyaman Valiliği, Türkiye Kürek Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ve Besni İlçesi Kızılin köyünden başlayarak, Damlıca köyüne kadar olan 42 kilometrelik mesafede gerçekleştirilen “Commagene  Rowing Marathon” yarışları Perre Antik Kentinde düzenlenen madalya töreni ile sona erdi.

“Commagene Rowing Marathon” yarışlarında Azerbaycan, Moldova, Malta ve Türkiye'den yaklaşık 100 sporcu madalya için performanslarını sergileyerek madalya için kürek çekti.

Türkiye’de ilk kez Besni ilçesi Kızılin mevkiinde Fırat nehri üzerinde gerçekleştirilen “Commagene Rowing Marathon”  yarışlarına katılan sporcular olimpik 4x ve 1x sınıflarında 42 kilometre, C4x+ (Deniz küreği) sınıfında ise 21 kilometre (yarı maraton) uzunluğundaki parkurda yarışarak madalya almaya hak kazandı. 

Törende konuşan Adıyaman Valisi Vali Mahmut Çuhadar,18-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kürek maratonu ile Adıyaman’ın bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek  “Bu Maratonu 4 ülkeden 100 sporcumuzun katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik. Bu organizasyonun Adıyaman’da düzenlenmesi noktasında gözümüzü ve ufkumuzu açan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanına teşekkür ediyorum. Buradan hareketle Türkiye Gençler Kürek Şampiyonasını Gölbaşı ilçemizde gerçekleştirdik. Bu bir ilkti. Kürek sporları konusunda 2023’te de daha büyük hedeflerimiz var. İnşallah önümüzdeki bahar aylarında Büyükler Kürek Şampiyonasını ilimizde gerçekleştireceğiz.Dün Besni ilçemize bağlı Kızılin Köyü Fırat Nehri üzerinde gerçekleştirdiğimiz maratonu önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla ‘100. Yıl Maratonu” adıyla çok daha ses getirecek ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceğiz ”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyelerinin katılımıyla Sporculara Tarihi Perre Antik Kentinde düzenlenen törenlerle madalyaları takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı