İmamoğlu, Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Of-Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

İmamoğlu, Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle buluştu

Buluşma, derneğin Fatih’teki genel merkez binasında gerçekleştir. Derneğin, 15 Ocak’ta düzenlenen 26. Seçimli Olağan Kongresi’ni kazanarak ikinci kez Başkan seçilen Emrullah Tellioğlu ve ekibine başarılar dileklerini ileten İmamoğlu, yemek sonrasında bir konuşma yaptı.

İmamoğlu, “İnsanın en büyük sermayesi, biriktirdiği dostluklarıdır, itibarıdır” diyerek, “Her zaman derim; yaptığım işle dostlarımı, beni tanıyan insanları mahcup etmiyorsam, aile meselesi hep birinci sıradadır ama, kesinlikle beni tanıyan bir insan, tanıyor ve bugün devletine, milletine hizmet ederken kalbinden geçen şu ise çok mutlu oluyorum: ‘Ya helal olsun. Tanıyoruz. Gurur da duyuyoruz.’ Bundan inanılmaz haz alıyorum” şeklinde konuştu.

İBB Başkanlığı’nın çok önemli bir sorumluluk olduğuna söyleyen İmamoğlu, “Bu sorumluluğu taşımama vesile olan halkımıza, milletimize gerçekten çok şey borçluyum. Seçen insanlar, seçilen insanı görevini iyi yapsın diye seçer, sırf yakını olduğu için seçmez. Bu bakış açısıyla görevimi yapmaya gayret ediyorum” dedi. 

“Verdiğimiz mücadele muzaffer olursa, emin olun ki onların çocukları bile mutlu olacak”

İmamoğlu, mücadeleci biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ben her yerde söylüyorum: Bugün ülkemizin bu duygusuna, bu birikimine yanlış yapanların dahi çocukları için, evlatları için, torunları için güçlü bir mücadele veriyorum. Çünkü, yanlış yapabilir. Onun yeri yargıdır. Yarın onu yargı, yargılar. Adalet gerekeni yapar. Ama günün sonunda, bu verdiğimiz mücadele muzaffer olursa, emin olun ki onların çocukları bile mutlu olacak. Başı dik gezecekler bu toplumun içerisinde. İnanınız ki bunu kalben söylüyorum. Allah şahit, hayatımda kini ve nefreti bünyeme sokmadım. İnşallah hiç girmesin.”

Konya’da İranlı bir kadının kendisine verdiği mektubu paylaştı

Bir araya geldiği Avrupa şehirlerinin bazı belediye başkanlarının, Türkiye demokrasisinin güçlenmesinin kendileri için de bir iyileşme sağlayacağını dile getirdiklerini aktaran İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri Konya ziyaretinde yaşadığı bir anısını da hemşerileriyle paylaştı:

“Konya’da, Hazreti Mevlana'nın türbesini ziyaret ettik. Kalabalık. Milletin arasından sıyrılmaya çalışıyoruz. İçeride en fazla 10-15 dakika geçirebildim. Mecburen tekrar böyle bir tur atıp, kapıya geldik. Kalabalığın arasında genç bir hanımefendi, bir kağıdı elime uzattı. İngilizce olarak, ‘Lütfen okuyun’ dedi. Ben de kağıdı cebime koydum. Sonra akşam okudum. Özetini söylüyorum: ‘Ben, İranlıyım. Bir kadınım. İran'ın cesur kadınları sizlerden çok şey bekliyor. Muktedir insanlarsınız. Lütfen bizim için bir şeyler yapın. Bizi kurtarın.’ Genç bir İranlı kadın. Anı olarak saklıyorum. Muhteşem bir şey bu. O kadar sorumluyuz ki. Bu ülkenin böyle bir sorumluluğu var.”

“B40 üyesi şehirlerin yöneticilerinden de benzer sözler duyuyorum”

İmamoğlu, 2021 yılının kasım ayında kurucu Başkanlığını yaptığı, 25 şehirle başlayıp, bugün 60 kente ulaşan Balkan Şehirleri Ağı’na (B40) üye ülkelerin yerel yöneticilerinden de benzer sözler duyduğunu belirterek, 1Bu kadar etkili bir coğrafyadayız. O bakımdan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, bu kadim topraklarda yaşamak, hele hele İstanbul'da yaşamak, ayrı bir sorumluluk duygusuna sahip birey olmak demektir. Ben, bu duyguyla hareket eden bir kardeşinizim, hemşerinizim. Ve bu duyguyu, korunması gereken, güçlendirilmesi gereken bir miras gibi Atatürk'ten aldığımı düşünüyorum.” dedi.

 “İstanbul’u yakın zamana kadar siyasal iktidar yönetiyordu ama”

İstanbul’u yakın zamana kadar siyasal iktidarın yönettiğine ileri süren İmamoğlu, “Biz şu anda bu metro şantiyelerini yapıyoruz. Kendi kaynağımızla yapıyoruz. Kaynak bularak da yapıyoruz. Yani 1 milyar 750 milyon euroya yakın kaynak bulabilmek pandeminin göbeğinde, ülke enflasyonu ortadayken, büyük bir marifettir. Bu, kentin itibarı olduğu kadar, kentin kasasına var ettiğimiz şeffaflık ve hesap verebilirlik duygusudur. Bunu vermesek, bu olmazdı. Dünya kaynakları, buna çok özel bir itina gösterir.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı