Kemal Aslan’dan yeni kitap: "Sevda ve Ayrılık Şarkıları"

Gazeteci- şair Kemal Aslan son bir yıldır yazdığı güftelerini “Sevda ve Ayrılık Şarkıları” isimli yeni kitabında topladı. Artshop yayınlarından çıkan kitapta 24 şarkı bulunuyor.

Kemal Aslan’dan yeni kitap:

Gazeteci-şair Kemal Aslan, son bir yılda yazdığı güftelerini “Sevda ve Ayrılık Şarkıları” kitabında topladı. Kemal Aslan, yeni kitabının “Sevda ve Ayrılık” olmak üzere iki bölümden oluştuğunu ve toplam 24 şarkı sözü içerdiğini belirtti.

Aslan sözlerine şöyle devam etti:

“Sevda ve Ayrılık Şarkıları, şarkı sözlerini kaleme aldığım ikinci kitabım. Bu kitabım âşık olan birinin karşılaşabileceği insani durumlara -coşku, neşe, beklenti, ümit, huzur, güven, şaşkınlık, hüzün, keder, yalnızlık, kızgınlık, öfke, nefret, vb. insani duygulara- işaret ediyor. Bence aşk, bir ateşte yanmadır. Yakan bazen yaktığını bilmez ve yanan ateşin harında kavrulur. Aşk, her zaman özneler arası etkileşim sonucu gerçekleşmez. Bazen tek yanlıdır. Ya da yanan işaretleri kendine göre yorumlar. Goethe’nin sözü bu noktada geçerlilik kazanıyor: “Ben beni seviyorsam bundan sana ne”. Aşık olan karşılığını bul(a)madığı ama bulmayı beklediği zamanlar da olabilir. Sevda ve Ayrılık Şarkıları tam da bu duygu durumlarına denk gelmektedir.”

Kemal Aslan’ın, bu eserinin Sevda Şarkıları adını taşıyan ilk bölümünde aşkın dönüştürücülüğü, aşık olunan kişinin yanında duyulan mutluluğun yol açtığı hallerin yanı sıra ateşi yakanın her davranışına nasıl farklı anlamlar yüklenebildiği, sönümlenecek bir durumun nasıl daha fazla harlanabileceği aktarılmaktadır. Kitapta kırık bir kalbin yeniden nasıl atabileceğini, bir aşığın en küçük bir izde yanmasına nasıl haklılık bulabileceğini ve imkansızlığı bilinen aşkın mümkünlüğünü içeren güftelere yer alıyor. 

Ayrılık Şarkıları adını taşıyan bölüm aşkın yanılsama olarak nasıl başlayabileceği, var olan gerçeklik karşısında aşığın üzüntüsüne de yer vererek başlıyor.  Aşkın her zaman mutluluk değil; keder ve hüzün de içerebildiği, aşığın nasıl darmadağın hale gelebildiği, yaşananlara rağmen aşık olunanın unutulmayacağı, yaşanamayanların ağırlığını hissettiren güfteler yer alıyor bu bölümde. İmkansız bir aşkın aşıkta yarattığı ikilemler, aşığın karşılık bulmayan duygular nedeniyle kendine gösterdiği tepki, en olumsuz bir durumda aşığın nasıl incinebileceği, hissedilen yalnızlığın nasıl aşılabileceği, vedalaşmak kolay olmasa da vedasız da olunamayacağına yer veren şarkı sözleri de bulunuyor.

İllüstrasyonlarını Polat Canpolat’ın yaptığı Artshop yayınlarından çıkan, 56 sayfadan oluşan "Sevda ve Ayrılık Şarkıları” adını taşıyan eser kitapçılarda ve online satış noktalarında.

Hibya Haber Ajansı