Çinli şirketler 6G’ye bağlı ilk prototipleri 2025 yılında çıkaracak

Her yıl yapılan ve bu yıl da 25 - 26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Çin Kalkınma Forumu’nda China Unicom, 6G teknolojisinin geliştirilip uygulanmasına ilişkin takvimini açıkladı.

Çinli şirketler 6G’ye bağlı ilk prototipleri 2025 yılında çıkaracak

China Unicom Genel Müdürü Liu Liehong, Çin’in 6G alanında diğer ülkelere kıyasla önde konumlanmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Liu, China Unicom araştırma ve geliştirme sürecini 2025 yılına değin tamamlamayı öngördüğünü belirterek amaçlarının sonraki iki yıl içinde 6G teknolojisiyle bağlantılı ilk uygulamaları lanse etmek olduğunu açıkladı. Nihai hedef, gelecek on yıllık dönem yani 2030’lu yıllar içinde geniş kitleler nezdinde ticarileşmesini sağlamak.

Forum çerçevesinde Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanı Jin Zhuanglong da yaptığı konuşma sırasında Çin’in küresel bağlamda 6G araştırma ve geliştirme temposu bakımından başı çektiğini vurguladı. Jin, ülkesinin 5G şebekelerinin yaygınlığı ve mobil uygulamaları açısından diğer ülkelere kıyasla önde bulunduğunu anımsattı.

China Unicom’dan başka ülkenin diğer iki başlıca operatörü olan China Mobile ve China Telecom da 6G teknolojisinin araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketler, en kısa sürede geleceğe odaklanabilmek için son yıllarda tüm ülke çapında 5G altyapılarının yaygınlaştırma sürecini hızlandırdı.
 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı