Başkan Soyer: “Seferberlik ruhuyla kentsel dönüşüm yapıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in 6 bölgesinde toplam 248 hektarlık alanda seferberlik ruhuyla kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Başkan Soyer: “Seferberlik ruhuyla kentsel dönüşüm yapıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık işbirliğinde 22-25 Aralık tarihleri arasında yapılacak Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı -Rescon Expo Tarihi Havagazı Fabrikası'nda tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğindeki toplantıya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, emlak, inşaat ve kentsel dönüşüm sektörlerinin, odaların, derneklerin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

“6 bölgede 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm”

Fuarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatifleşmeye ve yüzde yüz uzlaşıya dayalı özgün kentsel dönüşüm modelini kapsamlı bir şekilde anlatacaklarını ifade eden Başkan Soyer, göreve gelir gelmez İzmir’de kentsel dönüşüme hız verdiklerini söyledi.

Başkan Soyer,  İzmir’in 6 bölgesinde toplam 248 hektarlık alanda seferberlik ruhuyla kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini belirterek,  “İzmir’in yapı stokunu yenilemekle ilgili uzun vadeli hedefimiz ise bu şehrin her türlü afete karşı dirençliliğini artırmak. İzmir’in şehirleşme biçimi ve hedeflerinde köklü bir revizyon anlamına gelen Citta Slow Metropol aynı zamanda geleceğin şehirlerinin de bir tarifi.” dedi.

 “Dönüşümü birlikte başarmak zorundayız”

İzmir’deki Avrupa-Akdeniz Bölgesi ve Yerel Meclisi toplantısında Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı kurmak için çağrıda bulunduklarını hatırlatan Başkan Soyer,  “Dünyanın ilk Citta Slow Metropolü olan İzmir, Akdeniz’in diğer önde gelen kentleriyle birlikte bu konudaki mücadelesini artırarak sürdürecek. Emlak, inşaat ve kentsel dönüşüm sektörlerini kendini devam ettirebilmesinin bir tek şansı var. Doğayla uyum içinde büyüyen şehirlerin oluşumuna hizmet etmek.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı