Öne çıkan şirket haberleri

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft'un çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarmayı planladığı belirtildi. Bunun yaklaşık 11 bin kişinin işten çıkarılması anlamına geldiği kaydedildi.

Öne çıkan şirket haberleri

-ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft'un çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarmayı planladığı belirtildi. Bunun yaklaşık 11 bin kişinin işten çıkarılması anlamına geldiği kaydedildi.

-Rusya'nın federal tekel karşıtı servisinin (FAS) Apple'a ABD şirketinin hakim pazar konumunu kötüye kullandığını için yaklaşık 17.4 milyon dolar para cezası verdiğini açıkladı. Düzenleyici kurum, daha önce Apple'ın Rus geliştiricileri Rusya'nın rekabet kurallarını ihlal ederek Apple'ın ödeme hizmetlerini iOS App Store ile kullanmaya zorladığını tespit ettiğini belirtti. Apple'ın cezayı iki ay içinde ödemesi gerektiğini kaydedildi.

-Küresel Operasyonlardan Sorumlu Başkan Keyvan Esfarjani'ye göre, ABD'li çip devi Intel Corp, Almanya'nın Magdeburg kentinde kendi çip üretim tesisini kurmaya kararlı ve hükümetle finansman detaylarını üzerinde çalışıyor. Esfarjani, Reuters'e verdiği demeçte "Magdeburg projesini başarılı kılmaya kararlıyız. Bu mevcut ortamda kendimizi hızlandırmak zorunda kalırken, gözümüzü toptan ayırmıyoruz." dedi.

-Amazon.com Inc, bu ayın başlarında dünya genelinde 18 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planladığını ve daha sonra İngiltere'deki üç depoyu kapatacağını açıklayarak diğer Avrupa ülkelerinde işgücünde azalma olabileceği endişelerini körüklemişti. İtalyan sendikaları FIT-CISL, Filt-CGIL ve UIL Trasporti ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, toplantı sırasında bir Amazon İtalya yöneticisinin İtalyan işçilerin endişelenmesine gerek olmadığını söylediğini ifade etti.

-Bloomberg News'in dün bildirdiğine göre, Apple Inc hafif artırılmış gerçeklik gözlüğünün lansmanını teknik zorluklar nedeniyle süresiz olarak erteledi, ancak yine de ilk karma gerçeklik kulaklığını bu yıl tanıtmayı planlıyor. iPhone üreticisinin hem artırılmış hem de sanal gerçekliği birleştiren karma gerçeklik kulaklığının bu yılki bahar etkinliğinde piyasaya sürüleceğini söyledi ve cihazın yaklaşık 3 bin dolara mal olacağını da sözlerine ekledi. Apple'ın karma gerçeklik cihazı, Meta Platforms'un geçen yılın sonlarında Apple cihazının bildirilen fiyatının yarısı olan bin 500 $ karşılığında piyasaya sürdüğü Quest Pro sanal ve karma gerçeklik kulaklığı ile rekabet edecek.

-Tesla mühendisi, 2016 sürücüsüz sürüş görüntülerinin sahte olduğunu ifade etti. Kıdemli mühendisin ifadesine göre, Tesla'nın kendi kendine sürüş teknolojisini tanıtmak için kullandığı 2016 tarihli bir video, sistemin sahip olmadığı kırmızı ışıkta durma ve yeşil ışıkta hızlanma gibi yetenekleri göstermek için sahnelendi. Tesla'nın web sitesinde arşivlenmeye devam eden video, Ekim 2016'da yayınlandı ve CEO Elon Musk tarafından "Tesla'nın kendi kendine çalıştığının" kanıtı olarak Twitter'da tanıtıldı.

-Bayer şirketinin radyoloji işini geliştirmek için tıbbi görüntülerden hastalık teşhisine yardımcı olan yapay zeka (AI) sistemlerinin İngiliz geliştiricisi Blackford Analysis Ltd.'yi satın almayı kabul etti. Bayer bugün yaptığı açıklamada, anlaşmanın Bayer'in bilgisayarlı tomografi, röntgen ve manyetik rezonans tarayıcılardaki kontrast maddelerinin yardımıyla çekilen tıbbi görüntülerin dijital analizini genişletme stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi.

MICROSOFT (MSFT)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 245.60 seviyesinin kırılması halinde önce 254.64 ve arkasından 263.80 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 234.15 desteğinin altında önce 228.67 ve arkasından 219.36 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hisse düşüş kanalı içerisinde satışını sürdürüyor. Ancak aşağıda önemli bir destekle karşılandı. 228.67 desteğinin üzerinde kaldığımız sürece yükseliş eğilimi devam edebilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar satışlar derinleşebilir.

APPLE (AAPL)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 138.30 seviyesinin kırılması halinde önce 140.60 ve arkasından 146.50 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 136.00 desteğinin altında önce 134.00 ve arkasından 130.72 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hisse düşüş kanalı içerisinde satışını sürdürüyor. Ancak aşağıda önemli bir destekle karşılandı. 130.72 desteğinin üzerinde kaldığımız sürece yükseliş eğilimi devam edebilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar satışlar derinleşebilir.

INTEL (INTC)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 30.36 seviyesinin kırılması halinde önce 31.36 ve arkasından 32.35 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 29.00 desteğinin altında önce 28.25 ve arkasından 27.48 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not:  Hisse düşen kanalı kırdıktan sonra yükselişini sürdürüyor. Ancak kısa vadede hisse için 30.36 direnci ve 27.48 desteği kritik. 30.36 direncinin kırılması halinde yükseliş hızlanabilir. 27.48 desteğinin kırılması halinde düşüşler ön plana çıkabilir.

NETFLIX (NFLX)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 327.90 seviyesinin kırılması halinde önce 332.23 ve arkasından 351.45 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 321.85 desteğinin altında 312.12 ve arkasından 304.11 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hissede kritik seviye 332.23 seviyesi. Bu direncin kırılması halinde yükseliş eğiliminin devamı beklenebilecekken bu seviyenin altında tekrar satış baskısı hakim olabilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı