Vakıfbank 970x250

Tsahkna’dan Macaristan ve Slovakya’nın “dizel yakıt” kararına tepki

Tallin, 19 Şubat (Hibya) - Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Macaristan ve Slovakya'nın Ukrayna'ya dizel yakıt teslimatını askıya almasının hem üzücü hem de son derece sorumsuz bir davranış olduğunu söyledi.

Tsahkna’dan Macaristan ve Slovakya’nın “dizel yakıt” kararına tepki

Estonya Dışişleri Bakanı Tsahkna, Macaristan ve Slovakya'nın Ukrayna'ya dizel yakıt teslimatını askıya almasının hem üzücü hem de son derece sorumsuz bir davranış olduğunu ifade etti.

Olağanüstü sert bir kışın ortasında enerji tedarikinin kesilmesinin, özellikle Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik sistematik saldırısını sürdürdüğü bir dönemde, Moskova'nın elini daha da güçlendirdiğini belirten Tsahkna, şunları dile getirdi:

“Bu karar, Druzhba boru hattının Ukrayna tarafından değil, Rusya tarafından hasar görmüş olması göz önüne alındığında daha da endişe verici. Avrupa Komisyonu, Slovakya ve Macaristan'ın kendi enerji güvenliklerine yönelik herhangi bir tehditle karşı karşıya kalmadığını ve alternatif tedarik yollarının tamamen kullanılabilir durumda olduğunu defalarca vurguladı.”

Tsahkna, “Ukrayna'nın direncinin Avrupa ortaklarından gelen güvenilir desteğe bağlı olduğu bir dönemde, bu tür eylemler kolektif güvenliği baltalıyor ve doğrudan Kremlin'in stratejisine hizmet ediyor.” dedi.

  Hibya Haber Ajansı