En çok Z kuşağı şirket kurdu

Şirketini yeni kurmak isteyen girişimcilerin ve hali hazırda faaliyetine devam eden işletmelerin Amerika, İngiltere, Türkiye'nin yanı sıra Estonya, Hollanda ve Almanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kuruluşundan vergi süreçlerine kad

En çok Z kuşağı şirket kurdu

Amerika, İngiltere, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri olan Estonya, Hollanda, Almanya gibi geniş bir coğrafyaya ticaretini taşımak isteyen küçük ve orta büyüklükteki şirketlere, şirket kuruluşundan vergilendirmeye kadar olan süreçte ürün ve hizmetler sunan Mükellef, 2022 yılına ilişkin şirket kurma verilerini paylaştı. Tüm müşterilerini sahip olduğu teknoloji platformuyla regülasyonlara uyumlu hale getirmenin yanında global müşterilerine hizmet vermek için Workhy markası ile açıldığı yeni ülkelerde yurt dışında kendi işini kurmak isteyen ve hali hazırda faaliyetine devam edenlerin çalışmalarını hızlandıran Mükellef, 2022 yılını 6 binin üzerinde şirket kurulumu ile kapattı.

E-ticaret tahtını korudu

Mükellef’in 2022 senesine ilişkin verileri ışığında geçen yıl olduğu gibi faaliyet alanlarına göre şirket kuruluşunda e-ticaret, tahtını kimseye kaptırmadı. Türkiye’de e-ticaretin ardından en çok şirket kurulan diğer alanlar sırasıyla yazılım ve kurye olurken; Amerika ve İngiltere’de ise şirket kuruluşunda birinciliğini koruyan e-ticareti, sözleşmeli yazılımcılar ve tasarımcılar takip etti. Mükellef’in açıkladığı verilere göre şirket kurulumuna ülkeler özelinde bakıldığında, şirketlerin yüzde 86’sı Türkiye’de, yüzde 7’si Amerika’da ve diğer yüzde 7’si ise İngiltere’de kuruldu. Bunların yanı sıra astroloji, paramedik, havai fişek üretimi, baklagil üretimi ve sporcu yiyecekleri gibi niş alanlarda da şirket kurulumu gerçekleşti.

2000 yeni global müşteriyi bünyemize dahil edeceğiz

2022 yılını başarıyla kapattıklarını vurgulayan Workhy & Mükellef Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli şunları söyledi: “Kendi işini kurmak isteyen ve hali hazırda ticaretine devam edenlerin e-Dönüşüm ile çağın dinamiklerini yakalamasına yardımcı oluyoruz. Buna ek olarak, sunduğumuz yeni ürün ve servislerle KOBİ’leri açılmak istedikleri ülkelerde bilmedikleri regülasyonlara uyumlu hale getirerek bir regülasyon teknolojileri şirketi olma yolunda ilerlemek istiyoruz. Bu noktada kuruluşlarını Mükellef’e taşıyan KOBİ müşterilerimizin uygulamamız üzerinden şirket hesaplarını açabileceği ve bu hesaplarıyla kolayca para transferlerini gerçekleştirebilecekleri finans çözümlerini de hayata geçireceğiz. Mükellef olarak en temel amacımız amiral gemimiz olan şirket kurma hizmetimizin dışında kurumların tüm finansal ihtiyaçlarının çözümlerini tek bir çatıda buluşturmak. Türkiye’de bireysel müşteri sayımızı artırmaya devam ederken, kurumsal müşteri sayımızı ise 1000’in üzerine taşımayı hedefliyoruz. 2023 yılında 55 kişilik organizasyonumuz ile 2000 yeni global müşteriyi bünyemize katarak bütünleşik gelirimizin yüzde 50’sinin döviz olmasını amaçlıyoruz.”