Çin’de ikinci el araç piyasası çift haneli büyüyor

Çin’de ikinci el otomobil satışlarında, şubat ayında ciddi bir canlanmaya tanık olundu. Bu bağlamda Bahar Bayramı’nı izleyen dönemde yükselen bir talep ve ilgili pazarda güçlü bir canlanma saptandı.

Çin’de ikinci el araç piyasası çift haneli büyüyor

Geçtiğimiz ay Çin’de yaklaşık 1,46 milyon ikinci el araç sahip değiştirdi. Çin Otomobil Alıcı-Satıcıları Birliği, bu sayının bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 35,48 oranında bir yükselmeye tekabül ettiğini bildirdi. Öte yandan Çin’de, yılın ilk iki ayı içinde 2,7 milyondan fazla kullanılmış araç el değiştirdi ki bu sayı da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,68 oranında bir artışa denk düşüyor.

Çin’in ikinci el araç piyasasının şubat ayında güçlü bir dinamiğe kavuştuğu ve geçmişteki durgunluğu telafi mekanizmasının piyasaya büyük olanaklar getirdiği belirtiliyor. Birliğin açıklamasına göre, ülkede bu branşa ilişkin büyük ölçekli ve standartlaşmış iş faaliyetlerini desteklemeye yönelik önlemleri söz konusu piyasanın sağlıklı gelişimini güçlendirecek.

Ayrıca Birlik, piyasanın geleceğine ilişkin olarak iyimser ifadeler kullanırken, kullanılmış araba firmalarının branşa olan güvenlerinin artması dolayısıyla söz konusu piyasanın gittikçe iyileşeceğine işaret etti. 

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı