CHP’li başkanlar Saraçhane’de bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Millet İttifakı’na mensup CHP’li büyükşehir belediye başkanları, hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olmak

CHP’li başkanlar Saraçhane’de bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Gençlik Kolları tarafından İBB ana yerleşkesinin önünde konumlandırılan “Haysiyet Duvarı”nın önünde bir araya geldi.

 “Haysiyet Duvarı”na imza atan ve duygularını aktaran heyet, anı fotoğrafı çektirdi.

Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Sayın İmamoğlu'na yapılan hukuki saldırı devam ediyor. Onlar uğraşadursunlar. Sayın İmamoğlu ve diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarımız da hizmetlerine devam edecek. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözecek. Onlar, o kara iftiralarının, o akılsızlıklarının cezasını da inanıyoruz ki yapılacak ilk seçimde de -ki bugün de herhalde Erdoğan bir açıklama yapmış, 14 Mayıs tarihini ifade etmiş- vatandaşlarımız yapılan bu haksızlığın, hukuksuzluğun mutlaka cezasını sandıkta gösterecek. Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, kendi aralarında büyük bir dayanışmayla, büyük bir birliktelikle hizmetlerine devam ediyorlar. Yerelde ortaya koydukları bu başarıyı, inşallah genele de taşıyacağız.”

Hibya Haber Ajansı