Çin, Güneydoğu Asya’ya 3 günde mal taşıyacak yeni bir demiryolu hattı kurdu

Çin-Laos demiryolu üzerinden yeni bir uluslararası yük treni hizmetinin açılışı münasebetiyle, Çin’in güneybatısındaki Sichuan Eyaletine bağlı Dazhou Şehrinden, yük konteynırlarıyla yüklü bir yük treni bugün hareket etti.

Çin, Güneydoğu Asya’ya 3 günde mal taşıyacak yeni bir demiryolu hattı kurdu

Çin-Laos demiryolu üzerinden yeni bir uluslararası yük treni hizmetinin açılışı münasebetiyle, Çin’in güneybatısındaki Sichuan Eyaletine bağlı Dazhou Şehrinden, yük konteynırlarıyla yüklü bir yük treni bugün hareket etti. Tren, Laos’un başkenti Vientiane’ye varmadan önce güneybatı Çin’in Chongqing Belediyesi, Yunnan Eyaleti ve kuzey Laos’taki Luang Prabang’dan geçecek.

Bu yeni güzergahın açılmasıyla birlikte Dazhou’dan Tayland, Myanmar ve Malezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerine ulaşım süresi 3-4 güne inecek. Eskiden Sichuan eyaleti ve Chongqing kentinden Laos’a malların taşınması yaklaşık 30 gün sürüyordu. Yeni yük treni hizmeti, doğu Sichuan ve Chongqing’den yük toplanmasını kolaylaştıracak ve aynı zamanda önemli yerel işletmelerin Hint-Çin Yarımadası ve Güneydoğu Asya’daki pazar varlıklarını genişletmelerine yardımcı olacak.

3 Aralık 2021’de faaliyete geçen Çin-Laos Demiryolu, Yunnan Eyaletinin başkenti Kunming’i Vientiane’ye bağlayarak 1.000 km'den fazla uzanıyor. Şu anda Çin-Laos demiryolu üzerinden toplam 21 il ve bölge yük treni hizmetine başladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı