Cumhurbaşkanı Erdoğan, THY Yönetici Zirvesi'ne video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları(THY) Yönetici Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, THY Yönetici Zirvesi'ne video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Türk Hava Yolları Yönetici Zirvesi’nin havacılık sektörümüz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dünyamız son 3 yıldır Koronavirüs salgınıyla başlayan ardından bölgemizdeki sıcak çatışmalarla devam eden sancılı bir süreçten geçiyor. Bu süreçten en fazla olumsuz etkilenen sektörlerin başında hiç şüphesiz havacılık gelmektedir. Türkiye, salgının sağlık boyutunu nasıl başarıyla yönetmişse, hava ulaşımı ve taşımacılığı yönünde de aynı başarıyı yakalamıştır.

Türk Hava Yollarımız, vakitlice aldığı tedbirler ve salgın döneminde hayata geçirdiği yenilikçi uygulamalar sayesinde krizi en az hasarla atlatmıştır. 2021 yılı yaralarımızı sardığımız bir sene olarak kayıtlara geçerken, 2022 özellikle hamd olsun havacılıkta rekorlar kırdığımız bir yıl olmuştur. Nitekim İstanbul ve Antalya başta olmak üzere ülkemiz havalimanlarından gerçekleşen yolcu sayıları bunu açıkça gösteriyor.

Devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı, 2022 yılında da Avrupa yolcu trafiği sıralamasında ilk sırada yer aldı. Avrupa’nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi havalimanı seçildi. Hemen her gün uluslararası basında ve sosyal medya mecralarında İstanbul Havalimanımızla ilgili göğsümüzü kabartan bir habere rastlıyoruz.

Sadece İstanbul Havalimanı değil, sayısını 26’dan alıp, 57’ye yükselttiğimiz havalimanlarımızın her biri konforuyla, teknolojisiyle, mimarisiyle ve diğer imkanlarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Daha 15-20 yıl öncesine kadar havacılık alanında kısıtlı varlığa sahip olan Türkiye, bugün bu sektörde parmakla gösterilen ülkeler arasında yer alıyor.

Havayolunu, halkın yolu haline getirdiğimiz son 20 yılda, kanatlarınızı 5 kıtadaki 129 ülkeye genişleterek, ülkemizin en değerli markası oldunuz. Türk Hava Yolları’nı dünyanın en değerli ilk 10 havayolu arasına taşıyarak hepimize büyük bir gurur yaşattınız. İnsanımıza umut vermek yerine sürekli karamsarlık aşılayan, felaket tellallarına aldırmadan azimle, inançla, samimiyetle çalışarak milletimizin birçok hayalini gerçeğe dönüşürdünüz.

Türkiye’yi ve Türk milletini dünyanın dört bir yanında temsil eden siz kardeşlerimden çalışmalarını bu hassasiyetle yürütmenizi bekliyorum. Kabin ve kokpit ekiplerinden teknisyenlere, satış ekiplerinden ofis çalışanlarına kadar tüm THY ailesine başarılar diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı