Çin’deki yatırım fuarında 500 milyar yuanlık anlaşma imzalandı

Kuzeydoğu Çin’in Liaoning eyaletindeki Shenyang’da 18 Kasım Cuma günü açılan yatırım fuarında, 499,2 milyar yuan (yaklaşık 70,22 milyar dolar) tutarında anlaşma imzalandı.

Çin’deki yatırım fuarında 500 milyar yuanlık anlaşma imzalandı

Kuzeydoğu Çin’in Liaoning eyaletindeki Shenyang’da 18 Kasım Cuma günü açılan yatırım fuarında, 499,2 milyar yuan (yaklaşık 70,22 milyar dolar) tutarında anlaşma imzalandı. 2022 Liaoning Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'’da imzalanan 315 adet anlaşmanın konuları akıllı üretim ve imalattan yeni enerji sektörüne ve yeni malzemeye kadar uzanıyor.

“Yeni çözümler geliştirmek, yeşil kalkınmayı paylaşmak” temasına odaklı fuar, Liaoning'in canlanmasına ve kalkınmasına yönelik çabaları teşvik etmeyi hedefliyor ve adı geçen eyalet ile diğer taraflar arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini destekliyor. Fuar çerçevesinde Japonya ve Kore Cumhuriyeti ile ekonomik ve ticari işbirliğine odaklanan bir dizi aktivite de düzenlenecek.

Öte yandan  2022 Zhongguancun Forumu 25-30 Kasım 2022 tarihleri arasında Beijing’de gerçekleşecek. “Ortak bir gelecek için açık bir iş birliği” teması ekseninde oluşacak forum, bu yıl 126 adet aktivite barındıracak. Bunlardan 60 adedi paralel forum olacak ki, bu sayı 2021 yılında yapılanın iki katı demek oluyor.

Söz konusu paralel forumlar, organizatörler tarafından yapılan bir konferansında belirtildiğine göre, en ileri teknolojiler ve teknik inovasyon, açık kaynak kodlu çipler ve beyin-bilgisayar arayüzü gibi yakıcı konular çevresinde oluşacak.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı